Copiii care consuma peste sunt mai inteligenti si au un somn linistit

/ / Modificat: 2018-11-08
Copiii care consuma peste sunt mai inteligenti si au un somn linistit

Pestele este un aliment care n-ar trebui sa lipseasca din alimentatia unui copil. Este bogat in proteine de calitate, in fier si alte minerale, precum si in acizi grasi Omega-3 sau Omega-6. Acizii grasi sunt benefici pentru sanatatea inimii, dar contribuie si la dezvoltarea creierului.

Intr-un studiu aparut in publicatia Scientific Reports, specialistii sustin ca micutii care consuma peste o data sau de mai multe ori pe saptamana reusesc sa doarma mai bine noaptea si au un coeficient de inteligenta mai ridicat fata de cei care mananca decat ocazional.

Ce spune studiul

Pentru studiul prezentat, cercetatorii au analizat dieta a peste 500 de copii chinezi cu varste intre 9 si 12 ani.

Astfel, a reiesit ca cei care obisnuiau sa consume peste o data sau de mai multe ori pe saptamana au obtinut un punctaj mult mai ridicat al IQ-ului spre deosebire de cei care nu mancau.

Parintii copiilor respectivi au fost si ei intervievati in legatura cu somnul micutilor. De asemenea, cercetatorii au descoperit ca cei care consumau cu regularitate peste aveau un somn de calitate si odihnitor spre deosebire de ceilalti.

”Copiii ar trebui sa consume de mici carne de peste. In acest fel, papilele lor gustative se obisnuiesc cu acest gust si va fi mai usor sa pastrezi acest aliment in dieta lor,” recomanda coordonatorul studiului, dr. Jennifer Pinto-Martin.

Ce tip de peste este bun pentru copii

Trebuie ales intotdeauna un peste care contine cantitati reduse de mercur si care este bun si pentru copii si pentru femei insarcinate.

Printre aceste tipuri se afla: somonul salbatic, platica, pastravul, somnul, heringul, macroul, stiuca, codul, crevetii sau scoicile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Peste alimentatie bebelus Peste alimentatie copii Peste beneficii

Articole recomandate

Citeste si despre