Aurora (Fata) |

Semnificatia numelui

zori, rasarit, soare

Numele de fata Aurora este de origine romaneasca si deriva din latinescul „ausosa” si are semnificatia de – zori, rasarit, soare.

Este purtat de numele zeitei Aurora, numele zeitei diminetii in mitologia romana. La greci este identificata cu zeita Eos - cea cu degete trandafirii, fiica lui Hyperion, sora cu Helios (soarele) si cu Saelene (luna), sotia frumosului Tithonos, cel preschimbat in greiere.

Cand peste pamant se rasfrange lumina trandafirie a diminetii, Aurora imprastie roua, umezind florile si iarba. Aurora este un nume modern, de origine culta, folosit uneori pentru fetele nascute in zorii zilei.

In limba latina "aurora", inseamna "zori, zorea, rasarit"- lumina difuza, care
apare la inceputul diminetii. "Aurora boreala", este denumirea data si unui fenomen misterios si spectaculos si care ofera un spectacol magnific de culoare. Apare in regiunile polare ale globului.

Numele de Aurora este atestat tarziu, in tara noastra,  formele folosite fiind: Aura, Rora, Rorica sau Rori. Pomenirea Sfintei Aura sau Hrisia este facuta in biserica orientala pe data de 30 ianuarie.

Prenumele feminin, Aurora este modern si de origine culta si a fost folosit uneori pentru fetele nascute in zorii zilei. Forme folosite: Aura, Aurica.

Numele Aurora apare in: este unul dintre prenumele scriitoarei George Sand (Amandine Lucie Aurore Dupin Dudevant). Aurora, fresca de Guido Reni; La Aurora en Copacabana, comedie de Calderon.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: