Adelina (Fata) |

Semnificatia numelui

nobil, delicat, dulce, stil

Numele de fata Adelina este de origine latina si are semnificatia de noblete, dulce, delicat.

Numele Adelina poate fi diminutivul latinesc al numelui Adela. Sau poate fi o varianta a numelui Adeline, un nume de origine franceza, derivat al numelui Adela. Numele Adelina este un nume vechi, cu radacini germanice care are semnificatia de nobil.

In franceza, Adelina inseamna noblete, dulce, delicat. Numele se mai regaseste si in forma masculina Adelin.

Numele a fost onorat de Adelina Patti, diva a operei, cea mai mare soprana din toate timpurile, datorita vocii sale de o frumusete pura si calitatii tehnicii sale de bel canto. Cunoscutul compozitor Giuseppe Verdi nu a fost singurul care a numit-o cea mai buna vocalista pe care a auzit-o.

Prenumele Adelina se preteaza la mai multe apelative sau diminutive, cele mai frecvente dintre ele fiind Ade, Adeluta sau Adeline. Unele persoane improvizeaza si alte tipuri de apelative pentru acest prenume, ceva mai atipice: Adele, Adela, Ina sau chiar Alina.

Fetele care poarta acest prenume au o personalitate efervescenta si fascinanta. Trasaturile lor sunt asemanatoare cu cele ale simbolisticii numelui: delicate, dulci, joviale etc. Au un farmec aparte, ceea ce le ajuta sa se impune rapid in comunitate si sunt predispuse la reusite, in special in plan profesional.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: