Adriana (Fata) |

Semnificatia numelui

din Hadria, iubire, fericire, bucurie

Numele de fata Adriana este de origina latina si desemneaza originea - din Hadria. Numele Adriana este forma feminina a numelui Adrian, o forma a latinescului Hadrian - derivat la randul sau din Hadrianus si inseamna din Hadria, un oras din nordul Italiei, dupa care a fost dat numele Marii Adriatice.

In varianta masculina, numele a fost purtat de catre Publius Aerlius Hadrianus, un imparat roman (succesorul si fiul adoptiv al lui Traian), care a construit Zidul lui Adrian in nordul Angliei. In literatura, numele apare in piesele lui Shakespeare The Tragedy of Coriolanus si in The Tempest.

Adrian a fost si numele a sase papi ai Romei si a trei sfinti martiri care au trait in primul mileniu si este numele unui oras din Texas.

Numele de fata Adriana are semnificatia de bucurie, iubire, fericire. Adriana este unul dintre cele mai frumoase nume de fetite din Romania, dar, cu toate acestea, prenumele este transformat adesea in Adi, Ada, Riana sau Ana, fie din rasfat, fie din dorinta de a-i oferi o rezonanta conforma cu personalitatea celei care o poarta. Si, ca tot veni vorba de personalitate, fetitele care poarta numele Adriana sunt firi extrem de devotate, inteligente si au tendinte nonconformiste.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: