Apollo (Baiat) |

Apollo, in mitologia greaca, este una dintre cele mai mari divinitati. Apollo si sora sa geamana, Artemis, erau copii lui Zeus si al Leto. Apollo, se dezvolta incredibil de repede, si la doar cateva zile dupa nastere Apollo pleaca la Delphi si ucide sarpele Python. Acolo, zeul infinteaza primul sau oracol si pune bazele Jocurilor Pitice.

Conform unei alte legende, fiul lui Apollo, Asclepius, initiat de centaurul Chiron in tainele medicinei, nu mai vroia doar sa vindece, ci si sa ii invie pe cei morti. Zeus, devine manios si il omoara cu trasnetul sau.

Apollo ii gaseste vinovati pe ciclopi de faptul ca faurisera trasnetul lui Zeus si ii omoara cu sagetile lui. Drept pedeapsa, Apollo trebuie sa fie la dispozitia unui muritor timp de un an.

Cele pe care le-a iubit, Apollo sunt numeroase nimfe si muritoare Daphne, Cyrene, Marpessa, Cassandra, si uneori chiar tineri ca Hyacinthus si Cyparisus.

Zeu vindecator, priceput in arta lecurii, avea darul profetiei, avand numeroase oracole, cel mai cunoscut fiind cel de la Delphi. Mai tarziu, devine zeul muzicii, al poeziei si al artelor frumoase, zeu al luminii, si era identificat adesea cu insusi Soarele.

La greci, era considerat zeul al luminii si a soarelui, al muzicii, al poeziei si al cantecului. Reprezenta idealul frumusetii si este un maestru al muzelor.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: