Rosana (Fata) |

Semnificatia numelui

trandafir, gratie

Numele de fata Rosana, este de origine englezeasca si inseamna trandafir, gratie. Numele este compus din alte 2 nume independente, Rosa si Ana.

 

Rosa este un nume de origine latina ce inseamana trandafir si care a fost adus in Anglia de catre nomazi in secolul 11. Exista posibilitatea ca semnificatia numelui sa aiba si origini germane de la "hros" care se traduce prin cal sau "hrod" care se traduce prin faima. Totusi, semnificatia de trandafir pare sa fie cea mai plauzibila datorita semnificatiei trandafirului in religia crestina, "rosa mystica" fiind Fecioara Maria.

 

Ana este unul dintre cele mai vechi si mai raspandite nume ce reproduce numele vechi Hannah, ce a fost puratat de foarte multe personaje biblice, iar semnificatia numelui Hannah este a avea mila, a binevoi si prin numele Anna redat in limba latina si ebraica, numele Hannah se raspandeste si in Europa.

 

Numele Ana a ajuns la romani prin intermediul slavilor, unde Ana este a doilea cel mai popular nume dupa Maria, si s-a raspandit foarte repede in toate regiunile, devenind intr-un timp destul de scurt al treilea nume de botez preferat.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele: