Crin (Baiat) |

Semnificatia numelui

crin

Numele de baiat Crin este de origine greaca, deriva din cuvantul de origine greceasca "krinon" ce are semnificatia de crin. Se considera gresit ca etimologia numelui Crin (si corespundentul feminin, Crina) se regaseste in cultura romaneasca.

Aceeasi semnificatie de crin o au si numele de origine ebraica Suzana sau numele de origine japoneza Yuri. Planta este nativa din emisfera nordica temperata si are flori erbacee in mai multe culori.

O legenda biblica mentioneaza ca florile crinului au rasarit din lacrimile varsate de Eva atunci cand a fost alungata din Paradis, dupa ce a muscat din marul interzis.

Numele nu se preteaza la prescurtari, insa multa lume foloseste alinturi si diminutive ale acestuia pentru a-i striga pe cei botezati astfel: Crinelu.

In unele traditii, crinul este asociat cu fertilitatea, iar persoanele care poarta acest nume sunt efervescente, ambitioase si au incredere in propriile forte, avand toate sansele sa obtina succesul foarte usor.

Cum ti se pare acest nume? Acorda o nota!

Voteaza Vezi rezultate

Celor carora le place acest nume le mai plac si numele:
Propune un nume

Cauta un nume:

Aplicatii pentru copii

DESCARCA
DESCARCA

Black Friday 2018 – ce sa le cumparam copiilor

Inainte sa pleci,

Poti gasi informatii utile si in materialele urmatoare:Urmareste-ne si primeste cele mai noi informatii pentru tine si copilul tau!

Trimite articolul catre prietenii tai

Poti baga cate mailuri vrei tu separate prin spatiu!

Trimite mesajul