Urmeaza sa nasti in aprilie? Nume potrivite pentru fetite si baieti din care sa te inspiri

/ / Modificat: 2023-03-27
Urmeaza sa nasti in aprilie? Nume potrivite pentru fetite si baieti din care sa te inspiri

Anotimpul si luna in care se naste bebelusul poate servi ca sursa de inspiratie atunci cand vine vorba despre alegerea unui nume pentru bebelus. 

Mai este putin si intram in a doua luna de primavara: aprilie. Este o luna pe care o asociem cu bucuria si renasterea, mai ales ca in aceasta luna infloresc cele mai multe flori si copaci.

Daca esti in cautarea inspiratiei pentru a gasi numele perfect pentru copilul tau, iti prezentam cele mai frumoase nume pentru baieti si fete nascuti in aprilie 2023 si semnificatiile acestora.  

Nume pentru baieti nascuti in aprilie 

1. Daniel - nume de origine ebraica, utilizat pe scara larga in tarile vorbitoare de limba engleza. Inseamna "Dumnezeu este judecatorul meu". Daniel este un nume frumos, al carui diminutiv este Dani.

2. Luca sau Lucas - Luca provine din latinescul 'Leukos' si inseamna 'luminos, stralucitor'. Este un nume foarte popular in crestinism, deoarece a fost unul dintre cei patru evanghelisti.  

3. Leo - Leo este unul dintre numele preferate de astazi, derivat din limba latina. Simbolizeaza forta unui Leu, dar reprezinta si valori precum dreptatea si puterea. Acest nume a aparut ca diminutiv al lui Leonardo sau Leocadio.

4. Manuel - Manuel este un nume de origine ebraica si este foarte popular datorita legaturii sale cu crestinismul. Manuel, varianta masculina a numelui Manuela, inseamna “Dumnezeu este cu noi".

5. Adam - Adam vine din ebraica si se refera la primul om de pe Pamant. Este considerat a fi creatia lui Dumnezeu si inseamna literalmente "Dumnezeu". Copiii numiti Adam sunt cei mai caritabili, cu inima mare si foarte creativi.

6. Gabriel - Inseamna 'omul lui Dumnezeu' sau 'puterea lui Dumnezeu'. Sunt atat copii veseli si plini de compasiune, cat si practici si cu gandire clara. Acest nume este, de asemenea, foarte popular in crestinism, deoarece este legat de ingerul care a anuntat sarcina Mariei in Biblie.

7. Darius - 'Cel care protejeaza'. Copiii care poarta acest nume sunt foarte curiosi si au o energie inepuizabila si o mare forta vitala.

8. Robert - Inseamna 'cel care straluceste' si este de origine germanica. Tind sa fie copii foarte ingeniosi, precum si mari prieteni, creativi si cinstiti. Este un nume masculin perfect pentru un copil nascut in aprilie 2023.

9. Mark  - 'Legat de zeul Marte'. Mark se refera la putere si este legat de ciocanul lui Thor. Inutil sa mai spunem ca copiii care se numesc Mark au o mare forta interioara si sunt foarte creativi atunci cand vine vorba de gasirea de solutii la problemele cu care se confrunta.

10. Alexis - Alexis provine din limba greaca si inseamna 'curaj si frumusete'. Este o alegere frumoasa daca iti place cum suna, dar te-ai plictisit de alte nume mai comune precum Alexander (Alex).

11. Akira - Akira este un nume scurt care suna foarte frumos. Originea sa este in japoneza si inseamna 'cel sau cea care straluceste'.

12. Charlie - De origine germanica, Charlie inseamna 'puternic' si este un nume foarte popular printre celebritati fiind, de asemenea, un nume popular in literatura si in lumea regala.

13. Denis - De origine greaca, Denis provine de la Dionysius, care era considerat zeul olimpian al fertilitatii si al vinului.

Nume pentru fete nascute in aprilie 

1. Aida - Aida vine din latina si inseamna "de familie importanta". Din acest motiv, era un nume care era rezervat acelor fete care se nasteau intr-o familie cu mare influenta in societate.

2. Amanda - Cea care merita sa fie iubita'. Numele Amanda provine din latina, iar fetele cu acest nume sunt, de obicei, foarte dulci, vesele si empatice.

3. Aroa - Provenind din germanica, Aroa inseamna 'persoana buna'. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca fetele cu acest nume sunt foarte nobile la suflet si umanitare.

4. Georgia - Folosit si ca Georgina sau Georgiana, acest nume provine din greaca si inseamna 'femeie fermier'.

5. Kate - Prescurtare de la Katherine, cu varianta Catarina. I se atribuie diverse origini, cea mai frecventa fiind din greaca, insemnand "pura si casta".

6. Laia - Laia este diminutivul lui Eulalia, un nume de origine greaca care inseamna 'cea care vorbeste bine, cea care stie sa vorbeasca'.  

7. Daphne - Acest nume feminin este inrudit cu laurul si este varianta latina a lui Laura, desi originea sa este greaca. Inseamna "cea incoronata" si, potrivit mitologiei, este fiica zeului fluvial Peneus si a lui Gaea, zeita Pamantului. Fetele cu numele Daphne se caracterizeaza prin faptul ca sunt foarte hotarate si foarte practice. Ele nu renunta usor.

8. Stela - Vine de la 'Stella' si inseamna Stea. Fetele cu acest nume sunt foarte creative si le pasa intotdeauna de ceilalti. Sunt curioase si le place sa invete despre tot ceea ce le inconjoara.

9. Aliza - Aliza este un nume care provine din ebraica si inseamna 'mare fericire'. De obicei, sunt fete foarte vesele care nu se supara usor. Le place sa cunoasca oameni si sa interactioneze cu ceilalti. Sunt sociabile si foarte deschise, desi sunt putin mai rezervate atunci cand vine vorba de a-si exprima sentimentele.

10. April - Cel mai potrivit nume pentru fetele nascute in aceasta luna din 2023. Ele tind sa fie persoane foarte dulci, amabile, emotionale si istete.  

11. Violet - De origine latina, Violet inseamna 'cea modesta'. Cu toate acestea, are si o origine engleza, cu o trimitere clara la aceasta floare captivanta. Fetele care se numesc Violet sunt de obicei foarte inteligente, elocvente si delicate.

12. Luisa sau Luiza - Luisa inseamna 'cea care merge la lupta, cea care lupta'. Persoanele care poarta acest nume tind sa fie fete impulsive, spontane si foarte dinamice. Miscarea si activitatea trebuie sa fie prezente in viata lor pentru a compensa marea lor vitalitate.

13. Aike - Nume de origine engleza care inseamna "stejar sau cel care este facut din stejar". Este un nume foarte original care denota o mare putere.

FOTO: freepik.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume bebelusi Copii aprilie Aprilie Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre