Nume de copii care au legatura cu luna aprilie

/ / Modificat: 2023-04-11
Nume de copii care au legatura cu luna aprilie

Alegerea numelui unui copil este o provocare pentru parinti. Te gandesti ca numele este o „eticheta” pe care o va purta toata viata. Primesti o multime de sugestii, viitorii bunici incearca si ei sa iti influenteze decizia, te gandesti daca ar trebui sa pui copilului si un nume din familia viitorilor nasi. Dincolo de toate, este bine sa faci cum simti si cum crezi ca este mai bine pentru copilul tau.

Pentru copiii nascuti in luna aprilie exista o multime de variante de nume inspirate din Calendarul Ortodox.

Anastasia va avea onomastica pe 15 aprilie si, originar din limba greaca, are semnificatia de cea care invie.

Ecaterina, Caterina, Katrin vor avea onomastica pe 29 aprilie, cand in Calendarul Ortodox este sarbatorita sfanta din Siena care a avut o contributie importanta la unitatea bisericilor din Europa. De origine greaca, acest nume inseamna puritate, curatenie si evlavie.

Emilia si Emma, Emil si Emilian sunt nume provenite de la sfata sarbatorita pe 19 aprilie. Mireasa a lui Hristos, aceasta avea un nume de origine germanica, a carui semnificatie este „Dumnezeu este cu noi”.

George, Georgeta, Georgiana sunt, evident, nume derivate din cel al Sfantului Gheorghe, praznuit de ortodocsi pe 23 aprilie, simbol al crestinatatii si al victoriei binelui si credintei asupra balaurului raului.

Iulian (8 aprilie), Damian (15 aprilie), Irina (16 aprilie), Isabela (14 aprilie), Teodor si Teodora (22 aprilie) sunt, de asemenea, nume de sfinti praznuiti de crestinii ortodocsi in luna aprilie si care sunt foarte populare in ultimii ani.

Nume de flori pentru copiii lunii aprilie

Pentru ca in luna aprilie se sarbatoresc, de cele mai multe ori, Floriile, in duminica dinaintea Pastelui, numele de flori pentru copii pot fi o idee buna.

Daria sau Delia vin de la daliile bogate si colorate, Luminita - de la floarea galbena si delicata de vara care infloreste zilnic, la lasarea serii si se numeste luminita noptii. Camelia, Florin, Florian, Florentina sunt si ele idei minunate de nume pentru copiii primaverii, la fel ca Laura sau Laurentiu (de la laur, arbust cu flori mici si delicate).

Iris, Calin, Crina sau Lacramioara, dar si Margareta, Brandusa, Violeta sau Anemona sunt idei de nume vesele, pe care copilul nu le va purta doar cu mandrie, ci si cu bucuria ca va primi cadouri si de ziua onomastica.

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii Aprilie Copii aprilie

Articole recomandate

Citeste si despre