Cele mai frumoase si originale nume date de celebritatile de peste hotare copiilor lor

/ / Modificat: 2023-06-04
Cele mai frumoase si originale nume date de celebritatile de peste hotare copiilor lor

Atunci cand celebritatile anunta ca asteapta un copil, una dintre cele mai frecvente intrebari pe care fanii acestora, dar nu numai, si le pun are legatura cu alegerea numelui copilului. Am adunat cele mai frumoase si neobisnuite nume pe care celebritatile le-au dat copiilor lor. 

Sunt nume care au fost la moda (iar unele dintre ele inca mai sunt) si care te vor inspira cu siguranta daca esti in cautarea unui nume pentru copilul tau.  

Nume de baieti alese de celebritati pentru copiii lor

Aire: Este al doilea copil al lui Kylie Jenner si Travis Scott. La aproape un an de la nasterea sa (s-a nascut pe 2 februarie 2022), cuplul i-a dezvaluit in sfarsit numele si i-a aratat chipul prin intermediul Instagram. Numele provine din latina si inseamna "miscare".

Alexander: In 2018, cunoscutul actor Richard Gere s-a casatorit cu femeia de afaceri din Galicia Alejandra Silva, iar in februarie 2019 au intampinat primul lor copil, pe care l-au numit Alexander. Aceasta este o varianta engleza a numelui Alexandru, care inseamna "protectorul oamenilor".

Archie: Una dintre cele mai asteptate nasteri din 2019 a fost cea a primului copil al ducelui si ducesei de Sussex, Megan Markle si printul Harry. Baiatul, care s-a nascut in mai 2019, se numeste Archie Morrison, un nume neobisnuit in randul familiei regale, a carui origine este germanica si inseamna "indraznet, curajos".

August Harrison: Mandy Moore, vedeta din "This is Us", si-a intampinat primul copil in februarie 2021. De origine latina (Augustus) in varianta sa spaniola, semnificatia sa este "care insufla sau merita un mare respect si veneratie".

August Philip Hawke: Printesa Eugenie de York si sotul ei, Jack Brooksbank, si-au intampinat primul copil in februarie 2021.

Becker: numele pe care actrita Jessie Cave (cunoscuta din Harry Potter) l-a ales pentru cel de-al patrulea copil al sau. Acesta deriva din cuvantul din englezesc "Bekke", care inseamna "parau". In germana, derivatul ar fi "bach", care inseamna acelasi lucru.

Charlie: este numele primului fiu al actritei Gina Rodriguez, starul serialului Jane the Virgin, care s-a nascut in 2023. Charlie inseamna "barbat", "puternic", "viril", "sot", "sotie", "femeie curajoasa" sau "amanta" (din germana veche "karal"), "barbat/femeie libera" (din germana medie joasa "kerle") sau "razboinic" (din germana veche "heri" = armata).

Cosmo: tot in 2021, actrita Scarlett Johansson a intampinat un nou copil, al doilea copil al ei. Inseamna "ordine, armonie, frumusete".

Cy: numele pe care actrita Jennifer Lawrence si sotul ei l-au ales pentru bebelusul lor, nascut in februarie 2022. Este prescurtarea de la Cyrus, de la numele persan Kurush, care inseamna "tron".

Esti: Chrissy Teigen si sotul ei, cantaretul John Legend, au adus pe lume un baietel, pe nume Esti, in ianuarie 2023, dupa pierderea celui de-al treilea copil in urma cu doi ani. Numele provine din latinescul stare ("a ramane"), "a fi". Interesant este ca in limba basca inseamna "miere dulce".

Isaac: Modelul curpinzator Ashley Graham si sotul ei, regizorul Justin Ervin, au anuntat nasterea primului lor copil pe 4 februarie. Numele sau, de origine ebraica, inseamna "Iahve rade".

Julian Herbert: Un alt membru al familiei regale care a avut un copil in 2021 a fost Printesa Sofia a Suediei, care si-a intampinat cel de-al treilea copil cu Printul Carl Philip. Julian inseamna "cel care provine din familia lui Iulius" sau "care apartine lui Iulius" (din latinescul "Iulianus"), "descendent al lui Jupiter" (din latinescul "Iovilius") sau "persoana cu radacini puternice".

Matteo: Cantaretul David Bibsal si modelul venezuelean Rosanna Zanetti au devenit parinti in aprilie 2019. Copilul a fost botezat cu numele Matteo, o varianta a ebraicului Matei, care inseamna "marele dar al Domnului nostru".

Renn: Acesta este numele celui de-al patrulea copil al cantaretului Ricky Martin si al partenerului sau Jwan Yosef. Desi se pare ca bebelusul s-a nascut in octombrie 2019, abia in aprilie 2020 celebrul sau tata a anuntat fericita veste, un nume englezesc care se traduce prin "pamant".

Rhodes: Actrita Emma Roberts a impartasit nasterea primului ei copil in ianuarie, dupa ce a devenit prima femeie insarcinata care a aparut pe coperta revistei Glamour. Semnificatia numelui Rhodes este: "Traieste langa crucifix".

Riley: Cantareata Meghan Trainor a devenit mama pentru prima data in februarie 2021. Din engleza veche ryge, de la "rye" si leah care inseamna "culegator de secara".

Roman: Al doilea nume al setului de gemeni ai lui Ashley Graham. De origine latina, inseamna "razboinic roman care a obtinut onoruri inalte".

RZA Athelston Mayers: Primul copil al cantaretei Rihanna si al partenerului ei Asap Rocky, care s-a nascut in mai 2022.

Nume de fete alese de celebritati pentru copiii lor

Aurelia: Al treilea copil al creatorului Facebook, Mark Zuckerberg, si al sotiei sale Priscilla Chan, s-a nascut in martie 2023. Numele Aurelia are origini latine. Semnificatia numelui este "auriu si stralucitor".

Bella Esmeralda: Cristiano Ronaldo si Georgina Rodriguez au anuntat in octombrie 2021 ca asteapta din nou un copil, de data aceasta un set de gemeni. Din pacate, cuplul a anuntat pe 18 aprilie decesul unuia dintre gemeni, baiatul, in timp ce fetita s-a nascut, cu numele compus Bella Esmeralda.

Birdie: In martie 2019, cantareata Jessica Simpson si partenerul ei Eric Johnson au intampinat cel de-al treilea copil al lor, o fetita pe nume Birdie Mae. Birdie este un nume de origine engleza care se traduce prin "pasare mica".

Eureka Muse Knox-Robinson: La sfarsitul anului 2021, Amanda Knox si iubitul Christopher Robinson au intampinat primul lor copil, o fiica pe nume Eureka Muse.  

Lilibet Diana: In 2021, Meghan Markle si printul Harry i-au urat bun venit celei de-a doua fiice, nascuta pe 4 iunie, pe care au numit-o Lilibet Diana, dupa numele regretatei regine Elisabeta a II-a, a carei porecla era "Lilibet" in copilarie, dar si dupa mama lui Harry.

Lyra Antarctica: Ed Sheeran și Cherry Seaborn au intampinat o fetita in 2020 pe care au numit-o Lyra, care inseamna "harpa" in greaca. Un nume de bebelus muzical destul de potrivit pentru fiica lui Sheeran.

Mae: Hilary Duff a devenit mama pentru a treia oara cu muzicianul Matthew Koma. Ea a nascut acasa o fetita, in prezenta celor doi copii mai mari ai sai si a partenerului ei. Semnificatia numelui este "iubita de Dumnezeu" sau "eminenta", o varianta grafica a lui May, la randul sau o varianta a lui Mary.

Osian: Actrita Milla Jovovich si sotul ei, regizorul Paul W. S. Anderson, au devenit parintii unei fetite pe nume Osian Lark Elliot Jovovich-Anderson. Milla a explicat pe retelele sociale ca Osian este initial un nume galez de baiat pronuntat O-shin (pronuntat ca "ocean" in engleza), dar l-au facut unisex.

Raddix Madden: Cameron Diaz si sotul Benji Madden i-au urat bun venit fetitei lor, Raddix Madden, in 2020. Raddix ar putea fi o variatie a numelui slav consacrat Radek, care inseamna "fericit", sau ar putea fi un nume inventat care combina prefixul "rad" (ca in cool) cu terminatia la moda x".

Luna Stephens: Chrissy Teigen si John Legend si-au intampinat fiica, Luna Simone Stephens, pe lume in 2016. Luna este numele zeitei romane a lunii.

River Rose si Remington: Fiica lui Kelly Clarkson, pe care o are cu Brandon Blackstock, se numeste River Rose. In engleza “River” inseamna “rau, apa curgatoare”, iar “Rose” inseamna “trandafir”.

FOTO: Instagram

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume copii Nume bebelusi

Articole recomandate

Citeste si despre