Numele copilului ii poate influenta viitorul

/ / Modificat: 2013-02-15
Numele copilului ii poate influenta viitorul

Exista credinte stravechi care sustin ca numele pe care il poarta copilul ii poate influenta viitorul.

Mai multe scoli de gandire au propus diferite interpretari pentru semnificatia numelor de copii, puterile ascunse pe care le au si felul in care pot influenta destinul purtatorului.

Exista scoala de gandire psihologica, cea religioasa, cea mistica si cea bazata pe sunete. Desi au multe trasaturi comune, fiecare scoala se distinge prin interpretare.


 Scoala psihologica

Scoala psihologica, care se bazeaza pe studii stiintifice, sustine ca numele pe care il porti influenteaza subtil felul in care oamenii te percep si, implicit, felul in care se comporta fata de tine.

Aceste aspecte iti afecteaza imaginea pe care o ai despre tine, chiar de cand esti copil.

In termeni mai exacti, un copil cu un nume ciudat, de exemplu Strugurel, are mai multe sanse sa fie subiectul glumelor proaste in scoala.

Acest lucru va influenta imaginea de sine a copilului, care poate deveni complexat de numele sau si poate avea repercusiuni pe termen lung. Pe de alta parte, un copil care se numeste Alexandru (nume purtat de Alexandru cel Mare) poate fi influentat in bine de semnificatia numelui sau pentru ca alti oameni il trateaza in mod inconstient cu un anumit respect.

Scoala religioasa

Scolile religioase au si ele diferite credinte cu privire la numele purtate de copii. De exemplu, Ashkenazic cred ca numele reprezinta sufletul persoanei si poate influenta destinul. Din aceasta cauza, Ashkenazic refuza sa isi numeasca copiii cu acelasi nume al unei rude in viata, pentru ca cele doua suflete ar trebui sa imparta un nume, scurtand astfel viata rudei mai in varsta.

In anumite societati africane, de exemplu, se crede ca daca stii numele real al unei persoane, acest lucru iti da putere asupra lui. De aceea, copiilor le este dat un nume de zi cu zi, pe care sa il stie toata lumea si dupa care sa fie strigat, si un nume secret pentru ca spiritele rele sa nu poata sa ii faca rau copilului.

Scoala mistica

Numerologia, o "stiinta" mistica, reprezinta studiul numerelor si a relatiilor dintre ele si este prezenta chiar din Antichitate in cultura multor popoare (la greci, hindusi, egipteni, evrei etc.) ce au dezvoltat sisteme numerologice complexe. Filosoful grec Pitagora, care credea ca sistemele numerice reprezinta esenta universului, este considerat "tatal" numerologiei.

Numerologii cred ca fiecare nume are semnificatii si caracteristici complexe. Poti testa la noi pe site in sectiunea Nume cu noroc pentru copii pentru a afla cat de norocos este un anumit nume din punctul de vedere al numerologiei.

Puterea sunetelor

O alta credinta fascinanta este aceea ca puterea unui nume consta in sunetul pe care il produce. Sunetul unui nume, repetat la nesfarsit timp de secole intregi, ajuta la descifrarea semnificatiei acestuia. Unii specialisti cred ca sunetul rostirii unui nume evoca un anumit raspuns emotional din partea celui care il aude.

Mai mult, actul pronuntarii unui nume contorsioneaza intr-un fel anume muschii faciali, ceea ce poate influenta raspunsul emotional al celui al carui nume a fost rostit. Aceasta teorie este completata de o analiza stiintifica complexa – o analiza care reflecta faptul ca numele pe care le purtam, ce fac parte din limbajul nostru, devin o parte din ceea ce suntem noi la nivel constient si inconsient si lucrul acesta ne poate afecta viata in diferite feluri.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Nume bebelusi Nume copii

Articole recomandate

Citeste si despre