Aproape o treime dintre proaspetele mamici fac sex, desi nu se simt pregatite

/ / Modificat: 2019-05-24
Aproape o treime dintre proaspetele mamici fac sex, desi nu se simt pregatite

Aparitia unui copil aduce foarte multe schimbari in viata, in cuplu si asupra corpului. In primele zile cand te confrunti cu oboseala din cauza lipsei somnului si a stresului nu-ti sta gandul la momente tandre cu partenerul tau.

Rezultatele celui mai recent studiu privind starea de maternitate din 2019 au aratat ca aproape o treime din mamele milenare (31%) spun ca au facut sex cu partenerul inainte sa se simta pregatite.

Cand vine vorba de sex postpartum, perioada de asteptare difera de la persoana la persoana, dar doctorii si moasele recomanda ca asteptarea sa fie intre patru-sase saptamani, dupa nastere sau pana cand mama se simte confortabil sa reia activitatea sexuala.

Clinica Mayo spune ca atunci cand este vorba despre sexul postpartum, ar trebui sa "stabilesti o cronologie proprie". Unele mame doresc sa faca sex la sase saptamani dupa nastere, insa multe asteapta o perioada mai lunga.

Multe mame fac sex, chiar daca nu-si doresc

Sondajul a constatat ca 53% dintre mame sunt interesate de sex din nou dupa cele 6 saptamani, iar 11% dintre mame au raspuns ca au fost interesate de sex inainte de primele 6 saptamani postpartum.

Mamele mai mici de 30 de ani au spus ca sunt pregatite pentru sex inainte de sase saptamani (67%), in timp ce 54% dintre cele intre 30 si 34 s-au simtit pregatite dupa sase saptamani la fel ca si cele de peste 35 de ani (44%).

Dar pentru un numar mare de mame, de aproape 40%, dureaza intre sase luni si un an sa doreasca din nou sa faca sex si nu este nimic in neregula cu acest lucru. Fie ca astepti sase saptamani sau sase luni, important este sa te simti pregatita.

"Revenirea la viata sexuala, dupa nastere, se face atunci cand femeia simte! Daca este pregatita din punct de vedere mental si fizic sa faca sex, trebuie sa-si asculte trupul si tot ce stie despre ea", spune Diana Spalding, moasa si editorul educatiei digitale Motherly.

Sondajul realizat cu ajutorul a 6.457 de femei, care au raspuns la intrebari online intre 28 martie si 11 aprilie 2019, a facut-o pe Spalding sa se intrebe de ce atat de multe mame milenare fac sex chiar daca nu-si doresc.

Cercetarea publicata in revista Obstetrics & Gynecology sugereaza ca aproximativ 17-36% dintre mame se confrunta cu probleme atunci cand fac sex la sase luni dupa nastere si ca doar aproximativ 15% dintre acestea discuta despre preocuparile lor cu medicul.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sex cuplu Sex dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre