Un bebelus nascut fara viata deschide ochii dupa ce simte caldura mamei sale

/ / Modificat: 2023-11-13
Un bebelus nascut fara viata deschide ochii dupa ce simte caldura mamei sale

Kate si David Ogg din Queensland, Australia, isi doreau nespus sa devina parinti. In 2010, ei au primit, in sfarsit, vestea cea mare - ca urmeaza sa devina parinti de gemeni - un baiat si o fata. Erau extrem de fericiti si abia asteptau sa isi cunoasca prichindeii.

Lucrurile au luat, insa, o intorsatura neasteptata atunci cand Kate a fost dusa de urgenta la spital la sase luni de sarcina. A fost un caz de nastere prematura. Pe 25 martie 2010, sotii Ogg i-au urat bun venit micutilor Jamie si Emily, care s-au nascut la 10 minute diferenta. Gemenii s-au nascut in sacul lor amniotic, insa micutul Jamie nu a scos niciun sunet. Ceea ce ar fi trebuit sa fie un moment de sarbatoare pentru Kate si David s-a dovedit a fi un adevarat cosmar. Cuplul si-a dat seama ca lucrurile nu erau in regula cu baietelul lor si asteptau cu sufletul la gura ca medicii sa le spuna ceva despre starea de sanatate a fiului lor.

Micutul Jamie nu respira, iar medicii au incercat sa il resusciteze timp de 20 de minute. Din pacate, acestia nu au reusit sa il salveze pe Jamie si au declarat decesul. Ceea ce s-a intamplat in continuare, insa, a fost un adevarat miracol, atat pentru familia Ogg, cat si pentru personalul spitalului.

Kate si David au spus personalului medical ca doresc sa isi tina copilul in brate pentru ultima data, pentru a se putea impaca cu moartea acestuia. In timp ce reflecta asupra acestei experiente sfasietoare, Kate a spus:

„Am vrut sa il intalnesc, sa il tin in brate si sa ne cunoasca. Daca era pe cale sa plece de pe aceasta lume, am vrut ca el sa stie cine sunt parintii lui si sa stie ca il iubim”.

Medicii i l-au adus pe micutul Jamie si l-au asezat la pieptul mamei sale, iar tatal celui mic s-a urcat si el in pat pentru a-si simti fiul mai aproape. La scurt timp dupa aceea, s-a intamplat ceva ciudat care i-a speriat pe proaspetii parinti. Cel mic a tresarit si a deschis incet ochii. Apoi a inceput sa apuce degetele tatalui sau. Cuplului nu-i venea sa creada ce tocmai se intamplase. Kate a povestit:

„In tot acel timp, cat l-am tinut in brate, am incercat sa-l convingem sa ramana cu noi. I-am explicat cum il cheama si ca are o sora gemana de care trebuie sa aiba grija”.

Kate si David au chemat apoi medicii, care initial le-au spus ca ceea ce experimentau era doar un reflex al bebelusului. Insa Jamie revenise la viata! Parintii sunt de parere ca fiul lor nu ar fi fost in viata daca nu le-ar fi cerut medicilor sa il aduca pe Jamie in salon, la scurt timp dupa ce i-a fost declarat decesul.

Se pare ca, prin faptul ca si-a tinut bebelusul la piept dupa ce l-a adus pe lume, Kate a practicat, fara sa realizeze, metoda de ingrijire in stil cangur sau „Kangaroo Mother Care”. Potrivit superbebe.ro, Kangaroo Mother Care este o metoda de ingrijire dedicata bebelusilor nascuti prematur si presupune contactul piele-pe-piele dintre mama si copil. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca metoda „in stil cangur” sa fie realizata, cat mai curand posibil dupa nastere, in cazul copiilor nascuti prematur datorita beneficiilor sale uimitoare. Este demonstrat faptul ca metoda de ingrijire „in stil cangur” are efect calmant pentru nou-nascut.

Datorita contactului piele-pe-piele, Kate a facut in asa fel ca bebelusul sau sa simta caldura, ceea ce a ajutat la revigorarea batailor inimii acestuia.

Micutul Jamie a crescut acum si nu sufera de probleme medicale grave, desi risca sa dezvolte paralizie cerebrala din cauza experientei sale chinuitoare la nastere. Emily si Jamie au si un fratior, Charlie, caruia ii place sa le spuna oamenilor ca fratii lui mai mari s-au nascut slabi si ca Jamie a fost mort la inceput, dar acum traieste.

In prezent, Jamie si Emily au 13 ani si par sanatosi si fericiti in fotografiile pe care mama lor le-a impartasit pe profilul ei de Facebook. Alaturi de fratele lor mai mic, Charlie, ei sunt frati mai mari iubitori ai unei surioare, pe care parintii lor au adus-o pe lume la sfarsitul anului 2017.

Kate si David continua sa sarbatoreasca viata alaturi de cei patru copii, iar noi nu putem fi mai fericiti pentru ei.

  • Surse: amomama.com, dailymail.co.uk
  • Foto: Facebook

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Bebelus Nou nascut

Articole recomandate

Citeste si despre