Semne ce marcheaza o mama. Unele pe viata, altele temporar

/ / Modificat: 2017-10-18
Semne ce marcheaza o mama. Unele pe viata, altele temporar

Un copil schimba o femeie in profunzimea fiintei ei. Oricat ar tanji ea dupa viata ei de dinainte, atunci cand pare ingropata in scutece si creme pentru fundulet, cand miroase toata a lapte de la san, cand pare ca tot universul se invarte in jurul sufletului pe care tocmai l-a adus pe lume. Dar, nu! Nu pare, ci chiar se invarte.

Cu timpul, semnele se estompeaza. Acceptam ca nu mai poate si nici nu mai trebuie sa fie totul la fel. Ne dam seama ca de-abia acum suntem complete, ca de fapt, pana sa avem un copil eram de fapt, in asteptarea lui.

Dar o mama nu inseamna doar suflet. Dincolo de mama si copil, este o femeie. O femeie care asteapta sa iasa iarasi la lumina si are nevoie de asta. Si sunt semne care o tradeaza. Fie ca e singura, in fata oglinzii, inainte de dus, fie pe-o plaja, semnele ca a nascut, se vad. Cicatricea de la cezariana, vergeturile, pielea care si-a pierdut elasticitatea se vad, se simt si macina.

De aceea, este nevoie ca inca din timpul sarcinii sa ne ajutam pielea sa treaca cu bine peste aceasta provocare. Pentru ca trebuie sa fim sincere cu noi insene si sa recunoastem ca oricat de generoasa ar fi fost natura cu noi, este nevoie si de sprijin din partea noastra pentru ca efectele sa nu fie permanente.

Natura vindeca pielea

In niste vremuri in care revolutiile tehnologice ne pun la dispozitie tot felul de produse minune, se pare ca tot natura este cea care ne sare in ajutor. Pana la urma este o legatura stransa intre a fi mama, bebelus, piele si natura. Toate semnele lasate de prezenta copilului prin launtrul nostru sunt, in prima faza, motive de mandrie.

Te uiti la cicatricea de la cezariana si-ti amintesti de primul moment in care ti-ai vazut pruncul. Te uiti la vergeturi si surazi la imaginea ta gravida, in ultimele luni de sarcina, cand de-abia te miscai. La un moment dat vei vrea sa scapi de ele, pentru ca nu ai nevoie de ele. Ochiii mici care te privesc sunt expresia suprema a trecerii tale de la statutul de femeie la cel de mama.

Si-atunci, cauti solutii…

Natura ti le-a facut si tot natura le vindeca. Si, ce norocoasem suntem, inca mai sunt locuri unde plantele sunt atat de curate incat pot fi culese pentru a face din ele creme si uleiuri care sa ne vindece pielea. Muntii Alpi din regiunea Tirol, din Austria, sunt un astfel de loc. Din 1350, adica de peste 600 de ani, acolo se produce un ulei din plante care este folosit pentru a repara pielea. Este unic. Industria farmaceutica s-a straduit sa reproduca in laborator aceste substante si nu a reusit, motiv pentru care Vaticanul l-a numit "miracol al naturii".

Chiar este un miracol. Ajuta la vindecarea cicatricilor noi, dar si a celor vechi, stimuleaza regenerarea pielii si o calmeaza. Chiar si cele mai sensibile tipuri de piele sunt ajutate de uleiul reparator.

Theresienol care are in compozitie doar extracte de plante: Butyrum bovis, adeps gellinaceus, pyrus malus, stellarioides longibracteatum, tocopheryl acetat - vitamina E.

theresienol

Semnele fizice ale nasterii se duc, tu redevii femeia careia ii placea sa se vada in oglinda, chiar si la dus, dar acum mai ai ceva. Un pic de stralucire! Pentru ca ti s-a transformat sufletul. Si se vad semne. Tresari de fiecare data cand auzi un planset de bebelus, sari imediat de pe scaun cand se aude un "mama", ti-e dor de copil de cum ai iesit pe usa, te framanti permanent pentru el.

E dragostea cea noua care te macina si iti da forta. Nici n-ai vrea sa schimbi ceva. Pentru semnele fizice exista remedii de la natura, inchise intr-un tub pe care scrie Theresienol.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Viata de mama Semne nastere

Articole recomandate

Citeste si despre