Greseli pe care le fac proaspetele mamici atunci cand incearca sa slabeasca

/ / Modificat: 2019-01-23
Greseli pe care le fac proaspetele mamici atunci cand incearca sa slabeasca

Peste ocean, indragita actrita Kate Hudson apare pe coperta revistelor de fitness, lucru impresionant daca te gandesti ca in octombrie a devenit mama pentru a treia oara.

Poate ca este binecuvantata genetic (pana la urma, ea este fiica celebrei Goldie Hawn, cu un trup de invidiat si acum la varsta de 73 de ani), sau poate ca este meritul echipei sale si a milioanelor de dolari din contul bancar, sau poate ca pur si simplu stie cum sa evite capcanele care stau in calea unei forme bune dupa nastere.

Ei bine, chiar daca ai avut parte de stralucirea specifica fiecarei femei insarcinate, acum ca bebelusul tau a venit pe lume, iti doresti sa te intorci la forma fizica pe care o aveai inainte de a ramane gravida.

Daca nu iti faci timp, nu ceri ajutorul sau daca te fortezi inainte de vreme, s-ar putea sa ramai cu kilogramele in plus pentru totdeauna.

Este important sa iti faci un plan de actiune, sa il respecti pe cat de mult posibil si sa incerci sa eviti greselile uzuale pe care le fac majoritatea mamicilor dupa ce nasc.

Nu iti faci timp

Aceasta greseala este valabila pentru oricine incearca sa slabeasca, indiferent daca a nascut sau nu: nu poti avea forma fizica dorita daca nu iti faci timp pentru a o obtine. Kate Hudson este mama a trei copii, femeie de afaceri si actrita, deci stie ce inseamna sa fie constransa de lipsa timpului, declarand intr-o postare pe Instagram ca atunci cand ai copii ei sunt intotdeauna pe primul loc si este extrem de dificil sa iti faci timp pentru tine.

Dar trebuie sa iti faci timp. Multe mamici se simt vinovate ca nu aloca tot timpul pe care il au nevoilor bebelusilor, dar este esential sa realizezi cat de important este sa ai grija de propriile tale nevoi tocmai ca sa poti avea grija de cel mic. Chiar daca nu poti sa aloci decat 10 minute pe zi pentru tine si conditia ta fizica, profita de aceaste momente si exploateaza-le la maxim.

Nu esti creativa

Renunta la scuze de genul "nu pot ajunge la sala", pentru ca nu ai nevoie de sala ca sa faci exercitii fizice. Poti iesi impreuna cu bebelusul afara, in aer liber, la plimbare, sa te bucuri de soare in timp ce mergi pe jos jumatate de ora. Daca ai si cateva pante sau dealuri in drumul tau, impinge caruciorul si tonifica musculatura picioarelor; sau poti sa faci exercitii si in casa, atunci cand bebe trage un pui de somn.

Abordezi o atitudine "Totul sau Nimic"

Sa ai un bebelus nu este lucru usor si tot ce iti doresti este sa dormi; corpul tau isi face de cap, ai o creatura minuscula si extrem de fragila de care trebuie sa ai grija si care este in totalitate dependenta de tine, habar nu ai ce faci, ai treaba, nu te poti odihni...cand simti toate astea, o ora de aerobic este ceva aproape utopic, insa nu inseamna ca ar trebui sa te trantesti pe canapea si sa butonezi telecomanda televizorului.

Chiar si cateva minute in care sa urci si sa cobori trepte, sau cateva exercitii in sufragerie pot face diferenta intre corpul pe care il ai acum si cel pe care ti-l doresti.

Te compari cu altii

Uita de Kate Hudson si de toate mamicile cu conditie fizica de manechin care posteaza de zor pe Instagram. Daca te gandesti la ce fac ceilalti si te compari cu ei, vei sfarsi in pat, mancand prajituri. Renunta la retelele sociale si concentreaza-te pe ce poti face tu ca sa devii sanatoasa si sa ai o forma fizica de invidiat, pentru ca doar atunci vei avea succes.

Nu ceri ajutor

Se spune ca este nevoie de un intreg sat sa cresti un copil; ei bine, acelasi sat te-ar putea ajuta sa iti atingi conditia fizica optima.

Spune-i partenerului tau, prietenilor si familiei ca vrei sa aloci timp sanatatii tale pentru a putea sa te dedici maternitatii cu toate fortele, roaga-i sa te ajute si sa aiba grija de cel mic atunci cand pot, stabiliti un program si planifica activitati interesante in acest timp, care sa includa noi metode de exercitiu fizic, astfel incat sa nu te plictisesti prea repede si sa renunti usor.

Ca sa te asiguri ca ai succes, evita sa faci astfel de greseli atunci cand iti propui sa slabesti si sa iti tonifiezi corpul dupa nastere, acorda atentiei dietei zilnice si mananca sanatos si hranitor si nu te forta sa intri intr-un program de slabit daca nu esti inca pregatita, corpul tau are nevoie de timp sa se refaca dupa nastere si o activitate fizica prea puternica ar putea sa compromita vindecarea.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dupa nastere Recuperare nastere Slabit Slabire dupa nastere

Articole recomandate

Citeste si despre