Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Tinidazol, compr.film.

Indicatii:
Giardioza, trichomoniaza genito-urinara (la ambele sexe), amoebiaza intestinala si hepatica, gingivita ulcerativa necrozata (Vincent), vaginita nespecifica, infectii cu germeni anaerobi (si pentru prevenirea preoperatorie a acestora).

Contraindicatii:
Preparatul nu se administreaza la bolnavii cu discrazie sanguina (porfirie manifestata sau in antecedente), sau modificari ale elementelor sanguine, leziuni organice ale sistemului nervos sau hipersensibilitate cunoscuta la Tinidazol. Deoarece substanta trece prin bariera placentara si se excreta in laptele matern, nu se recomanda administrarea preparatului in primele trei luni ale sarcinii si in perioada de alaptare.

Precautii:
Administrarea in ultimele trimestre ale sarcinii se face cu prudenta, cu aprecierea comparativa a beneficiilor si eventualelor dezavantaje pentru mama si fat. Daca in timpul tratamentului apar tulburari ale sistemului nervos ca: ameteli, cefalee, agitatie, tulburari de coordonare neuromotorie, se recomanda intreruperea administrarii.

Reactii adverse:
Rareori Tinidazolul produce greata, varsaturi si modificarea gustului. Ca si compusii inruditi, Tinidazolul poate determina o leucopenie tranzitorie si reactii de hipersensibilizare.

Compozitie:
Un comprimat filmat contine 500 mg tinidazol.

Actiune:
Derivat nitroimidazolic activ in infestarile cu Giardia lamblia, Trichomonas vaginalis si Entamoeba histolytica si infectiile cu Gardnerella vaginalis, Bacteroides, Fusobacterii, Clostridium spp.

Administrare:
Comprimatele (sau pulberea de comprimate la copiii mici) se administreaza in timpul mesei sau imediat dupa masa. Giardioza: Adulti: 2 g (4 comprimate) in priza unica. Copii: 0,050-0,075 g/kg corp (fara a depasi 2 g) intr-o singura priza. in caz de esec (prezenta parazitului la tubajul duodenal sau prin examene coproparazitologice efectuate la intervale de 5-7 zile incepand din a 7-a - a 10-a zi dupa terminarea tratamentului), tratamentul trebuie repetat cu aceeasi doza. Se recomanda sa fie tratati concomitent toti membrii familiei pentru prevenirea reinfestarii. Amoebiaza intestinala: se asociaza cu amoebicid luminal (diloxanid furoat sau di-iodohidroxichinolona). Adulti: 2 g (4 comprimate)/zi intr-o singura priza, timp de 2-3 zile consecutiv. Copii: 0,050-0,060 g/kg corp/zi intr-o singura priza de 3 zile consecutiv. Amebiaza hepatica: Adulti: doza totala variaza intre 4-5 g si 10 g. Tratamentul se incepe cu 1,5-2 g/zi intr-o singura priza timp de 3 zile consecutiv. Daca tratamentul de 3 zile a fost ineficace, se continua administrarea produsului in dozele de mai sus pana la o durata totala de 5 zile. Copii: 0,050-0,060 g/kg corp/zi (fara a depasi 2 g) intr-o singura priza timp de 5 zile consecutiv. Concomitent cu chimioterapia poate fi necesara aspiratia puroiului din abcesul hepatic. Trichomoniaza: Adulti: 2 g (4 comprimate) intr-o singura priza. Partenerii sexuali trebuie tratati concomitent. Copii: 0,050-0,075 g/kg corp/zi (fara a depasi 2 g) intr-o singura priza. in caz de esec este necesara repetarea tratamentului cu aceeasi doza. Vaginita nespecifica (Gardnerella vaginalis): 2 g intr-o singura administrare sau cate 2 g in doua zile consecutive. Infectii cu anaerobi (Bacteroides, Fusobacterii, Clostridium spp.) se administreaza timp de 5-6 zile, in prima zi 2 g apoi 1 g/zi in priza unica sau cate 0,500 g de doua ori pe zi. Prevenirea infectiilor postoperatorii cu bacterii anaerobe: se vor administra, cu aproximativ 12 ore inainte de operatie, 2 g de Tinidazol. Gingivita ulcerativa necrozata (Vincent): doza unica de 2 g (4 comprimate).
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z