Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Talcid - aerosol

hidrotalcitum

Prezentare farmaceutica: Cutii cu 20, 50 pliculete cu 10 ml suspensie.


Compozitie: 1 pliculet (10 ml) contine: Component activ: 1000 mg hidrotalcit (hidrocarbohidrat de magneziu si aluminiu). Excipienti: carboximetilceluloza sodica, zaharina sodica, bentonita, aromatizanti.


Indicatii: Antiacid, antiulceros. Gastrite, ulcere gastrice si duodenale, esofagita de reflux, tratamentul urmatoarelor simptome: arsuri gastrice, eructatii, senzatia de abdomen balonat, dureri in regiunea abdominala superioara.


Contraindicatii: Tratamentul prelungit cu doze mari in cazul pacientilor cu disfunctionalitati de excretie renala.


Reactii adverse: Dozele mari pot provoca o crestere a frecventei scaunelor. Respectandu-se dozele recomandate aceste fenomene sunt foarte rare.


Interactiuni cu alte medicamente: A nu se asocia Talcid suspensie cu urmatoarele medicamente: tetracicline, preparate cu fier, digoxin, acid chenodeoxicholic, cimetidina si derivati ai cumarinei (absorbtia acestor produse poate fi afectata). Celelalte medicamente trebuie administrate cu 1 - 2 ore mai devreme sau mai tarziu.


Precautii: Nu exista.


Incompatibilitati: Nu exista.


Mod de administrare: Daca nu exista alte indicatii medicale: doza pentru adulti este: 1 pliculet (10 ml) la 1 - 2 ore dupa fiecare masa, inainte de culcare sau cand apar senzatii de disconfort abdominal. In cazul ulcerelor duodenale, doza de mai sus trebuie, de obicei, sa fie dublata. Modul si durata administrarii: Tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale cu Talcid suspensie, trebuie continuat cel putin 4 saptamani dupa disparitia simptomelor. Tratamentul trebuie continuat, daca este necesar, timp de mai multe luni. Alte informatii: Talcid suspensie nu contine calorii si are un continut scazut de sodiu. Talcid suspensie poate fi folosit de diabetici si hipertensivi.


Valabilitate: Talcid suspensie are o valabilitate de 3 ani. A nu se administra dupa expirarea termenului de valabilitate. Atentie! A nu se lasa la indemana copiilor.

A.P.P.: Producator: Bayer AG

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z