Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

SucralanZ, comprimate

Indicatii:
Tratamentul ulcerului gastric si duodenal; ameliorarea tabloului simptomatic si accelerarea vindecarii leziunii. Profilaxia ulcerului gastric si duodenal la pacientii cu ulcere reactivate.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la substanta activa a produsului medicamentos. La pacientii cu insuficienta renala, in special la cei cu dializa, la pacientii suferind de boala Alzheimer sau alte forme de tulburari functionale cerebrale se impun precautii la administrarea medicamentului (a se vedea capitolul Indicatii speciale de administrare.

Precautii:
Nu exista experienta suficienta in utilizarea Sucralan in sarcina si alaptare, de aceea in astfel de situatii trebuie administrat cu multe precautii. Experimentele pe animale de laborator nu au aratat efecte embriotoxice sau teratogene. Nu sunt de asteptat efecte toxice asupra sugarilor in urma trecerii Sucralan in laptele matern.

Reactii adverse:
Sucralan este bine tolerat si poate fi utilizat fara rezerve chiar in tratamente prelungite. Ocazional pot aparea constipatii usoare precum si tulburari nespecifice ca: exantem, greata, vertij, uscaciunea gurii.

Compozitie:
Un comprimat contine: Sucralfat 1g (sucroza hidrogen sulfat ca sare de aluminiu, corespunzator la 190 mg Al).

Actiune:
Sucralan actioneaza local asupra mucoasei gastrice si duodenale. Produsul formeaza pe suprafata leziunii o pelicula ce protejeaza intreaga zona de actiunea agresiva a sucului gastric. in plus, sucralfatul accelereaza vindecarea leziunilor gastrice sau duodenale si conduce la ameliorarea bolii.

Administrare:
Se administreaza dupa dizolvarea prealabila intr-un pahar pe jumatate plin cu apa. Comprimatele pot fi inghitite si intregi, impreuna cu o cantitate mare de lichid.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z