Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Rilutek, comprimate

Compozitie
Cutie a 56 comprimate filmate, a 50 mg riluzole, pentru uz oral. Rilutek comprimate este ambalat in blistere opace PVC/aluminiu. Fiecare cutie contine 4 blistere a 14 tablete fiecare. Lista excipientilor: fosfat dibazic de calciu, anhidru; celuloza microcristalina; siliciu coloidal, anhidru; stearat de magneziu; carboximetil celuloza sodica; invelis: hidroxipropilmetil- celuloza sodica. Macrogol 6000, dioxid de titan.

Indicatii
Riluzole este indicat pentru prelungirea vietii sau a timpului pana la necesitatea de ventilare mecanica la pacientii cu scleroza laterala amiotrofica (ALS). Nu exista dovezi ca riluzole are efecte terapeutice asupra functiei motorii, functiei pulmonare, fasciculatiilor, puterii muschilor si a simptomelor motorii. Riluzole nu s-a dovedit a fi eficace in stadiile avansate ale ALS. Siguranta si eficacitatea riluzole au fost studiate numai in ALS. Prin urmare, riluzole nu trebuie utilizat in alte boli neuromotorii.

Doze si mod de adminstrare
Doza zilnica recomandata la adulti si varstnici este de 100 mg/zi (50 mg la 12 ore). Nu se pot astepta beneficii importante de la o doza zilnica mai mare. Tratamentul cu riluzole trebuie initiat de un medic specialist, cu experienta in tratamentul bolilor neuromotorii. Populatii speciale: copii: Rilutek, nu este recomandat pentru utilizarea la copii, deoarece siguranta si eficacitatea riluzole, in orice proces neurodegenerativ la copii sau adolescenti, nu au fost stabilite.

Contraindicatii
Istoric reactii severe de hipersensibilitate la riluzole sau alti compusi ai tabletei. Pacienti care au boli hepatice sau care au transaminazele mai mare de 3 ori decat limita normala maxima. Paciente gravide sau care alapteaza.

Reactii adverse
Pot apare: astenia, greata si cresterea valorilor testelor functiilor hepatice (transaminaze, bilirubina, gamma-glutamil transferaza). Tratamentul cu riluzole va fi oprit daca valorile testelor functiilor hepatice sunt de 5 ori mai mari decat limita normala maxima. Nu se recomanda reinceperea tratamentului la pacientii cu functia hepatica afectata. S-au raportat cazuri de neutropenie, asociata uneori cu febra. Neutropenia impune oprirea tratamentului cu riluzole.

Masuri de precautie
Supradozarea: nu au fost raportate supradozari ale riluzole; nu se cunosc nici un tratament special sau antidot. In caz de supradozare tratamentul este simptomatic si de sustinere.
Incompatibilitati: necunoscute.
Conditii de pastrare: In loc uscat, 15-20C. Valabilitate: 24 luni, la temperatura camerei. A nu se lasa la indemana copiilor.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z