Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Rilcapton-25, compr.

Precautii:
Nu luati Rilcapton daca aveti o reactie alergica la el, la captopril sau la ingredientii din tablete. Nu luati Rilcapton daca sunteti insarcinata sau veti fi insarcinata. Nu luati Rilcapton daca alaptati. Daca ati avut afectiuni cardiace sau renale de care medicul dvs. nu stie, nu luati Rilcapton. Pentru toate acestea, mergeti la medic pentru un sfat. Nu luati alte medicamente in timp ce luati Rilcapton tablete, fara sfatul medicului sau farmacistului. Aceasta include si medicamentele pentru raceala, tuse, febra pe care le cumparati. Ele va pot ridica tensiunea arteriala. Daca luati antiinflamatorii pentru dureri sau artrite (ex. indometacin, ibuprofen), spuneti medicului inainte de a lua Rilcapton. De asemenea, trebuie sa faceti acest lucru si daca luati litiu, alopurinol (pentru guta), procainamida (pentru ritm cardiac neregulat), suplimente de potasiu, sare de potasiu sau orice altceva pentru hipertensiune. O cantitate mica de alcool nu va afecta Rilcapton, dar intrebati medicul daca aveti voie sa beti alcool. Daca sofati sau manipulati masini, Rilcapton nu ar trebuie sa afecteze abilitatea dumneavoastra de a face aceste lucruri. Unii oameni se pot simti ametiti cand iau Rilcapton. Daca si dumneavoastra, atunci nu mai conduceti si anuntati-va medicul. intotdeauna spuneti medicului sau stomatologului ca luati Rilcapton inainte de operatii sau de a lua alte medicamente. Spuneti si farmacistului inainte de a cumpara alte medicamente. Nu exagerati cu exercitiile fizice, caci va veti simti slabit. Aceasta este indeosebi valabil in sezonul cald. intrebati medicul cate exercitii va sunt necesare.

Reactii adverse:
Ca la toate medicamentele, unii oameni au efecte nedorite cu Rilcapton, numite efecte adverse. Acestea pot fi: umflarea mainilor, fetei, buzelor sau limbii, respiratie dificila, greata sau diaree, durere in gat sau temperatura, lesin sau ameteala, durere severa de stomac sau batai neregulate si rapide ale inimii. Daca aveti unul dintre acestea, spuneti-i imediat medicului. Uneori puteti avea ameteala, urticarie, sensibilitate la lumina, imbujorare, modificarea gustului, stomac sensibil, intepaturi in maini, frisoane. Daca acestea continua sau devin suparatoare, anuntati medicul. Foarte rar pot aparea afectari ale sangelui, rinichilor sau ficatului. Medicul va poate indica analize sanguine, pentru control. Nu va ingrijorati de aceasta lista cu posibile efecte adverse. Dumneavoastra puteti sa nu aveti nici unul. Daca aveti orice alt efect pe care il considerati cauzat de Rilcapton, spuneti medicului sau farmacistului.

Compozitie:
Rilcapton 25, continand 25 mg de captopril; Rilcapton 50, continand 50 mg de captopril. Rilcapton tablete este ambalat in cutii de 20 tablete pentru administrare orala.

Actiune:
Captopril este un medicament inhibitor al enzimei de conversie (IEC). Efectele sale sunt la nivelul inimii si al circulatiei sanguine. Rilcapton este utilizat in tratamentul hipertensiunii arteriale, in insuficienta cardiaca congestiva si dupa infarctul miocardic.

Administrare:
Rilcapton tablete trebuie inghitit. Medicul va va spune cand si cum sa o faceti. intotdeauna cititi prospectul. Daca nu sunteti sigur, intrebati medicul sau farmacistul. Medicul va stabili doza zilnica in functie de starea dumneavoastra. Doza zilnica uzuala: Hipertensiune: 12,5 mg de 2 ori pe zi, putandu-se creste, numai de catre medic, la 50 mg de 2 ori pe zi. Insuficienta cardiaca congestiva: 6,25 mg sau 12,5 mg la inceput, doctorul putand creste la 150 mg in mai multe prize. Dupa infarct miocardic: 6,25 mg la inceput, doctorul putand creste la 150 mg pe zi, in mai multe prize. Daca uitati sa va luati medicamentul, luati-l cand va aduceti aminte si luati doza urmatoare la timpul stabilit. Nu luati doua doze in acelasi timp. Daca nu sunteti sigur ce sa faceti, intrebati medicul sau farmacistul. Daca, accidental, luati mai mult din medicament, mai intai intrebati medicul sau farmacistul sau mergeti la cel mai apropiat spital. De asemenea, luati cu dumneavoastra tabletele, cutia si prospectul, pentru ca ei sa stie ce medicament este. Nu opriti tratamentul, chiar daca va simtiti bine. Vorbiti mai intai cu medicul.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z