Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Rifasynt-150, caps.

Indicatii:
Este indicat in tratamentul tuberculozei, in combinatie cu isoniazida, streptomicina, etambutolul. in plus, Rifasynt are si alte indicatii clinice: Infectii ale tractului respirator: Rifasynt poseda un grad inalt de difuziune, nu prezinta rezistenta incrucisata cu alte antibiotice, are actiune bactericida rapida. Gonoree: o alternativa utila la penicilina, 900 mg rifampicina asigurand succesul in tratamentul infectiei gonococice. Acnee: rifampicina, in doza de 600 mg/zi timp de 14 zile, a fost mai eficienta decat tetraciclina in tratamentul acneei.

Contraindicatii:
Sarcina.

Precautii:
Fiind un inductor al enzimelor hepatice, rifampicina poate creste metabolismul unor medicamente administrate concomitent, ca steroizii, anticoagulantele, anticonceptionalele, unele antidiabetice si digitalice.

Reactii adverse:
Tulburari gastrointestinale, eruptii, in special la inceputul tratamentului; cresterea temporara a bilirubunei serice, GOT, GPT, fosfatazei alcaline.

Compozitie:
Capsule continand rifampicina 150 mg.

Actiune:
Rifampicina este un antibiotic din grupa tuberculostaticelor majore.

Administrare:
in tratamentul tuberculozei se administreaza doza unica/zi, preferabil pe stomacul gol, cu 30 minute inaintea micului dejun. Pacientii cu greutate corporala peste 50 kg primesc 600 mg rifampicina, cei cu greutate sub 50 kg primesc 450 mg.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z