Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Ribex gola, compr.

Indicatii:
Antiseptic al cavitatii orale.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate confirmata la componente. Comprimatele cu aroma de miere si lamaie pot genera, in unele cazuri, fenilcetonurie

Precautii:
Dupa o perioada scurta de tratament fara rezultate apreciabile se consulta medicul. in caz de sarcina si la copii sub 6 ani, produsul se va administra in caz de necesitate si sub stricta supraveghere medicala. Daca apar fenomene de sensibilizare sau iritative locale se intrerupe tratamentul si se instituie o noua terapie. Rar se pot produce dereglari gastrointestinale.

Actiune:
Este un adjuvant eficient ca antiseptic si dezinfectant al cavitatii bucale si al faringelui, avand ca principiu activ benzethonium chlorid; este activ pe bacteriile frecvente de obicei la nivelul cavitatii bucale si faringelui; poseda proprietati tensioactive, ceea ce determina o difuziune optima in cavitatea orala si interdentar prezentand o buna actiune ca dezinfectant; amelioreaza senzatia de arsura asociat fenomenului iritativ de la nivelul cavitatii orale; in plus, indeparteaza fenomenul de formare a cariilor prin folosirea unor indulcitori fara proprietati cariogene.

Administrare:
Pentru copii, se dizolva lent in gura 1 comprimat la 1-2 ore. Nu se vor depasi dozele prescrise.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z