Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Rhinocort aqua, spray nasal

Indicatii:
Rinita alergica si non-alergica sezoniera si perena. Tratamentul polipilor nazali. Prevenirea aparitiei polipilor nazali, dupa polipectomie.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la oricare dintre ingredienti.

Precautii:
in cazul unei functii hepatice alterate, farmacocinetica budesonid-ului administrat oral poate fi compromisa dupa cum a demonstrat-o biodisponibilitatea sistemica crescuta. Aceste date au insa importanta clinica redusa pentru Rhinocort Aqua, deoarece dupa inhalare, biodisponibilitatea sistemica este relativ scazuta. Precautii speciale vor fi necesare la pacientii cu tuberculoza pulmonara. Sarcina si alaptare: La animalele gestante, administrarea de budesonid sau de alti corticosteroizi, este asociata cu anomalii ale dezvoltarii fetale. Nu a fost stabilita inca relevanta acestor date pentru oameni. Ca si in cazul altor medicamente, administrarea de Rhinocort Aqua in perioada sarcinii se va face dupa evaluarea beneficiilor pentru mama si a riscurilor pentru fat. Nu exista informatii privind pasajul de budesonide in laptele matern.

Reactii adverse:
Pot aparea urmatoarele reactii adverse: simptome locale ca uscaciunea mucoasei si stranut, imediat dupa folosirea spray-ului; secretie hemoragica usoara si epistaxis; reactii cutanate (urticarie, rash, dermatita, angioedem). Extrem de rar, au fost raportate cazuri de ulceratie a membranei mucoase si de perforare a septului nazal, dupa folosirea de glucocorticoizi intranazali.

Administrare:
Dozajul trebuie sa fie individualizat. Rinita. Adulti si copii peste 6 ani: Doza initiala recomandata este de 200-400 g zilnic. Doza se poate administra o data pe zi, dimineata, sau divizata in 2 prize, dimineata si seara. De exemplu: 200 g (2x100 g) in fiecare nara dimineata sau 100 g (2x50 g) in fiecare nara, dimineata si seara. Dupa obtinerea efectului terapeutic, doza de intretinere trebuie redusa la doza minima care controleaza simptomele. Varstnici: Aceleasi doze ca la adulti. Tratamentul sau profilaxia polipilor nazali. Doza recomandata este de 200 g de doua ori pe zi.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z