Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Pulmex baby, ung.

Indicatii:
Ca adjuvant in tratamentul bolilor tractului respirator: bronsite, guturai, raceli, tuse.

Contraindicatii:
Hipersensibilitate la unul din componenti. Istoric de convulsii.

Precautii:
Pulmex-Baby nu trebuie utilizat la copii sub 6 luni. Se contraindica aplicarea Pulmex-Baby-ului pe mucoase (nas sau gura, in special) si pe leziuni cutanate. in caz de contact cu Pulmex-Baby, mucoasele si ochii se spala cu apa rece. Sarcina si alaptare: Nu exista studii despre tratamentul cu Pulmex-Baby in timpul sarcinii. intrucat camforul traverseaza bariera placentara, se recomanda ca Pulmex-Baby sa nu fie utilizat in cursul sarcinii. Ca masura de precautie, in absenta datelor despre trecerea substantelor active ale Pulmex-Baby in laptele matern, se recomanda sa nu se administreze in timpul perioadei de alaptare.

Reactii adverse:
Au fost raportate cazuri de sensibilizare cutanata secundara folosirii balsamului de Peru.

Compozitie:
Pomada. Principii active: Balsam de Peru artificial 60 mg, Eter de eucalipt 50 mg, Eter de rosmarin 50 mg, Vanilina, excipienti ad 1 g.

Actiune:
Principiile active continute de Pulmex-Baby exercita efecte decongestive, expectorante si antiseptice. Pulmex-Baby-ul nu irita pielea sanatoasa, nu lasa depozite grase si nu pateaza imbracamintea.

Administrare:
Se aplica o cantitate mica de pomada la nivelul partii superioare a toracelui (piept si spate), de-a lungul liniei mediane. Se maseaza usor pana la penetrarea completa a pielii, apoi se acopera cu o flanela uscata si calda. Copii peste 6 luni: 2 aplicatii pe zi.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z