Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Profenid, compr.

Indicatii:
Antiinflamator nonsteroidian, antalgic si antipiretic. Tratament simptomatic al reumatismului cronic inflamator si degenerativ, al reumatismului abarticular, al artritelor si artrozelor, al lombalgiilor si radiculalgiilor.

Contraindicatii:
Alergia la ketoprofen, aspirina sau alte antiinflamatorii nonsteroidiene. Ulcer gastroduodenal in evolutie. Sarcina si alaptare. Insuficienta hepatica sau renala severa.

Precautii:
in cazul unor antecedente digestive (ulcer gastro-duodenal, hernie hiatala, colita ulceroasa, maladia Crohn), tulburari de coagulare. Nu este recomandata administrarea la copiii sub 15 ani.

Reactii adverse:
Tulburari gastrointestinale, gastralgii, greata, varsaturi, diaree, constipatie. Cefalee, ameteli. Foarte rare eruptii cutanate, uneori pruriginoase.

Administrare:
Tratament de atac: 300 mg pe zi, in trei prize, in timpul mesei. Tratament de intretinere: 150 mg pe zi in trei prize sau un comprimat de 200 mg LP pe zi, in timpul mesei. Se poate asocia cu un protector al mucoasei gastrice. Preveniti-va medicul in cazul unui tratament in curs cu aspirina, cu alt antiinflamator sau orice alt medicament.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z