Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Proculin, sol.oftalmica

Indicatii:
Proculin - picaturi de ochi este indicat in conjunctivitele acute si cronice nebacteriene, in mod deoseit de natura cataractica si alergica, conjunctivite vechi, precum si inflamatii ale marginilor pleoapelor.

Contraindicatii:
A nu se utiliza de catre persoane cu hipersensibilitate la substantele din compozitia picaturilor de ochi.

Precautii:
in timpul tratamentului cu aceste picaturi de ochi nu se poarta lentile de contact moi. Se pastreaza la loc ferit de lumina, la temperatura sub 25C. Dupa prima deschidere/utilizare se mai poate folosi 30 zile. A nu se mai utiliza dupa expirarea duratei de valabilitate. Pastrati medicamentele la loc inaccesibil copiilor!

Reactii adverse:
Respectand dozarea corecta, nu apar efecte secundare notabile in utilizare.

Compozitie:
1 ml contine: Naphazolinhydrochlorid 0,3 mg; Benzalkoniumchlorid 0,1 mg cu rol de conservant; Alte componente: Acetat de sodiu, edetal de sodiu, acid boric, apa

Administrare:
Daca nu exista alte indicatii, de 2-3 ori pe zi o picatura in sacul conjunctiva. Utilizarea se incheie dupa 10 zile, sau se intrerupe pentru 5 zile. inainte de prima utilizare, se roteste spre dreapta capacul cu filet, pentru a deschide sticluta. Capacul se de surubeaza spre stanga. Se aduce sticluta in pozitia de turnare a picaturilor si prin presare usoara pe corpul sticlutei se toarna picaturi in pleoapa inferioara trasa spre inafara. Dupa utilizare se insurubeaza din nou capacul.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z