Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Preductal, comprimate filmate

Compozitie
Comprimate filmate continand 20 mg trimetazidina.

Actiune terapeutica
Trimetazidina amelioreaza metabolismul energetic al celulei expuse la hipoxie, evita scaderea brusca a nivelului intracelular de ATP. Asigura functionarea pompei ionice si a fluxului transmembranar de sodiu-potasiu, mentinand homeostazia celulara. in cardiologie, creste rezerva coronariana, constatandu-se rarirea pana la disparitie a tulburarilor ischemice legate de efort, inca din a 15-a zi de tratament - limiteaza variatiile tensionale legate de efort, fara sa antreneze modificari semnificative ale frecventei cardiace. Diminueaza semnificativ consumul de trinitrina. in O.R.L., amelioreaza tulburarile vestibulare, este activa in vertijele din maladia Mnire si vertijele vasculare. in oftalmologie, amelioreaza traseele E.R.G., obiectivand o activitate functionala mai buna a retinei.

Indicatii
In cardiologie: tratamentul pe termen lung al ischemiei coronariene, prevenirea crizei de angor in caz de insuficienta coronariana cronica. In oftalmologie: afectiuni vasculare corio-retiniene; in ORL: vertij de origine vasculara, vertij Mnire, acufene.

Doze si mod de administrare
Conform prescriptiei medicale. Posologia obisnuita este de 3 comprimate pe zi, in timpul meselor (dimineata, pranz si seara).

Contraindicatii
Nu se cunosc

Masuri de precautie
La pacientii cu insuficienta renala, se recomanda o supraveghere mai atenta, eventual posologia poate fi redusa. Preductal nu trebuie utilizat in timpul sarcinii si alaptarii, fara avizul medicului.

Reactii adverse
Preductal este bine tolerat. Rar au fost observate tulburari gastrointestinale ca greturi si varsaturi.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z