Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Prednison, comprim

Indicatii:
Diferite forme de reumatism acut si cronic, nefroza lipoidica; astm bronsic, alergii diverse; forme severe de hepatita epidemica; boli de colagen; eczeme si eruptii medicamentoase; leucemie acuta, unele anemii; afectiuni inflamatorii si alergice ale ochiului.

Contraindicatii:
Ulcer gastric sau duodenal, psihoze, osteoporoza; prudenta sau se va evita in timpul sarcinii sau alaptarii; prudenta in diabet, tuberculoza evolutiva si unele boli infectioase, unde este obligatorie asocierea chimioterapiei sau antibioterapiei specifice; herpes zoster; varicela si poliomielita.

Reactii adverse:
Activarea sau agravarea ulcerului gastro-duodenal, epigastralgii, pirozis; hiperglicemie, agitatie; acnee; deprimarea reactiilor imunologice si inflamatorii; retentie de sare si apa, pierderea de potasiu. intreruperea brusca a tratamentului poate cauza cresterea presiunii arteriale.

Compozitie:
Comprimate care contin acetat de prednison in cantitate echivalenta cu prednison 5 mg; flacon cu 30 comprimate.

Actiune:
Glucocorticoid cu actiune antiinflamatoare si antialergica; creste catabolismul proteic si glicemia, stimuleaza sistemul nervos central, inhiba functia corticosuprarenalei.

Administrare:
Adulti: doza de atac 30-80 mg/zi (sau mai mult); se scad treptat pana la doza de intretinere de 5-15 mg/zi. Copii: posologia va fi strict individualizata dupa varsta, greutate, boala si raspuns la tratament. in timpul tratamentului se recomanda un regim sarac in lipide si glucide, hipo- sau chiar desodat.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z