Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Porphyrocin, comprimate

Compozitie
Comprimate continand 250 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Comprimate continand 500 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Capsule continand 250 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP. Capsule continand 500 mg eritromicina sub forma de stearat de eritromicina BP.

Actiune terapeutica
Antibiotic cu spectru de tip penicilinic.

Indicatii
Profilaxia si tratamentul infectiilor cauzate de microorganismele sensibile la eritromicina.

Doze si mod de administrare
La adulti: 1-2 g pe zi, in prize luate la 6, 8 sau 12 ore. In infectii severe, doza poate fi crescuta la 4 g pe zi. Doza uzuala pentru adulti este un comprimat de 250 mg (sau o capsula), de patru ori pe zi, sau aceeasi doza zilnica in doua prize. Comprimatele trebuie luate inainte sau in timpul meselor.

Contraindicatii

Sensibilitate cunoscuta la eritromicina. Administrarea concomitenta cu alte substante antiinfectioase, exceptand cazurile in care siguranta este garantata.

Masuri de precautie
Eritromicina este eliminata in principal de ficat, deci este necesara administrarea sa cu precautii la pacientii cu insuficienta hepatica sau care primesc concomitent agenti potential hepatotoxici.
Sarcina si alaptare: nu exista dovezi evidente ale riscului folosirii eritromicinei in sarcina umana. A fost folosita mai multi ani fara aparitia de consecinte patologice. Studiile pe animale nu au demonstrat existenta riscului.

Reactii adverse
Reactii alergice rare si moderate. Ocazional apare disconfortul abdominal dupa administrarea orala, uneori insotit de greata si varsaturi.

Conditii de pastrare: se pastreaza la loc racoros, ferit de lumina si umiditate.


< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z