Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Polimineralizant s

Compozitie
Un drajeu contine: Iodura de potasiu 0,003 mg, Lactat de calciu 125 mg, Fosfat bipotasic 160 mg, Carbonat bazic de Mg 290 mg, Sulfat feros 2 mg, Sulfat de cupru 0,05 mg, Sulfat de mangan 0,05 mg, Sulfat de zinc 1 mg, Steart de magneziu 24,5 mg

Actiune terapeutica
Preparatul este un complex de saruri minerale (compozitia unui drajeu corespunde cu continutul de saruri minerale din 200-250 ml lichid sudoral) cu actiune biocatalitica si de inlocuire a pierderilor de electroliti de catre organism, determinate de efort, conditii de mediu deosebite (caldura, altitudine) sau unele stari patologice.

Indicatii

La sportivi sau la muncitorii care lucreaza la temperaturi inalte, la cei care se deplaseaza la altitudini de peste 1800 m, in timpul starilor febrile a bolilor infectioase, in carentele de minerale (calciu, magneziu, iod, fier, potasiu), anemii hipocrome, tetanii latente, astenii psihofizice.

Doze si mod de administrare
Posologia trebuie individualizata, in functie de scaderea greutatii corporale prin transpiratie: pentru inlocuirea cantitatilor de electroliti, continuta de 1 litru de sudoare, se administreaza 4 drajeuri, in timpul meselor. In starile carentiale, la bolnavii febrili, la altitudini mari, se pot administra 4-8 drajeuri pe zi, pana la echilibrarea balantei electrolitice a organismului. La sportivi administrarea preparatului se face fara intrerupere; doza compensatoare unica se stabileste dupa pierderea ponderala constatata, fiind echivalenta cu jumatate din aceasta (de exemplu, daca un sportiv scade in greutate, dupa efort, cu 2 kg, la masa urmatoare va primi 4 drajeuri, daca scade cu 3 kg - 6 comprimate etc. fara a se depasi 15 comprimate pe zi).

Conditii de pastrare: ferit de lumina, caldura si umiditate. Termen de valabilitate: 3 ani

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z