Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Pneumo 23, susp. inj.

Indicatii:
Prevenirea infectiilor pneumococice, in special respiratorii, pentru adulti si copii mai mari de 2 ani. Vaccinul se recomanda in special urmatoarelor categorii: varstnicilor (in special peste 60 de ani); pacientilor cu boli cronice (boli cardiovasculare, pulmonare, diabet, ciroza); pacientilor splenectomizati, cu siclemie, sau inaintea splenectomiei; pacientilor imunocompromisi (limfom, mielom multiplu, sindrom nefrotic, transplant de organe); pacientilor cu infectie HIV simptomatica sau asimptomatica; persoanelor institutionalizate (camine, spitale, aziluri, inchisori).

Contraindicatii:
Reactie post-vaccinala puternica dupa o vaccinare precedenta. O vaccinare precedenta datand de mai putin de 5 ani.

Precautii:
Datorita reactiilor severe (tip Arthus) care pot interveni, la revaccinare trebuie sa se tina seama de: respectarea stricta a contraindicatiilor; evaluarea exacta a beneficiilor scontate, avand in vedere faptul ca eficienta imunizarii pneumococice a fost stabilita numai pentru grupele cu risc crescut la imbolnaviri. Daca exista incertitudini, nu ezitati sa cereti sfatul medicului. Sarcina si alaptare: Efectele vaccinului asupra dezvoltarii fatului nu sunt cunoscute. Este de preferat chiar la o persoana expusa riscului de imbolnavire sa se evite vaccinarea in timpul sarcinii.

Reactii adverse:
Posibilitate de reactie de hipersensibilizare; uneori, oboseala, durere usoara si induratie la locul injectiei, asociate, in unele cazuri, cu febra moderata, cu durata medie de 24 ore; rare cazuri de reactii generale minore (astenie, febra, frison, cefalee) care nu depasesc 24 ore; o revaccinare precoce poate provoca reactii locale mai importante.

Compozitie:
Fiecare doza de vaccin contine: Ingrediente active: Polizaharide capsulare inalt purificate de Streptococcus pneumoniae 25 g, din urmatoarele 23 serotipuri: 1, 2, 3, 4, 5, 6B, 7F, 8, 9N, 9V, 10A, 11A, 12F, 14, 15B, 17F, 18C, 19A, 19F, 20, 22F, 23F, 33F. Excipienti: Fenol (conservant) maximum 1,25 mg; solutie tamponata izotona q.s 0,5 ml. Compozitia solutiei tamponate izotone: clorura de sodiu 4,150 mg, hidrogenfosfat de sodiu dihidrat 0,065 mg, dihidrogenfosfat de sodiu dihidrat 0,023 mg, apa pentru injectie q.s. 0,5 ml.

Actiune:
Vaccin pneumococic polivalent.

Administrare:
Calea de administrare recomandata este intramuscular dar si subcutanat. Imunizare primara: o singura injectie este suficienta pentru a proteja organismul impotriva serotipurilor pneumococice continute in vaccin. Revaccinarea: nu se administreaza mai devreme de 5 ani, de la prima vaccinare, exceptie facand persoanele foarte expuse riscului de imbolnavire sau subiectii care urmeaza un tratament cu imunosupresoare.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z