Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Plak out, solutie

Indicatii:
Se recomanda ca indicatiile si dozarea sa fie stabilite de catre medic. Urmatoarele indicatii pot fi utile: Solutie de 0,1%: Ca terapie initiala in inflamatii bucale acute, ca: gingivita ulcero-necrozanta acuta (infectia Vincent), periodontite, carii active. in aceste cazuri se recomanda 3 spalaturi pe zi in prima saptamana si apoi, in saptamana urmatoare, o spalatura pe zi. in perioada postoperatorie pentru cicatrizare: de 2 ori pe zi. Se recomanda de asemenea, dupa radiografii ale cavitatii bucale, care in caz de iritare pot duce la xerostomie. Spalaturile bucale zilnice pot impiedica o concentrare crescuta de tartru. Ca terapie complementara, in parodontopatii juvenile si marginale, cat si in parodontite cu formare rapida de chisturi. Dupa rezolvarea chirurgicala a parodontopatiilor, gingivectomiilor, se recomanda spalaturi bucale zilnice. Pentru intervalul de timp a aplicatiilor ortodontice, mobile sau imobile: Spalaturi zilnice, pe toata durata terapiei ortodontice. Solutie 0,05%: Se recomanda pentru mentinerea igienei bucale, o data pe saptamana.

Contraindicatii:
Folosirea prelungita a Plak Out-ului poate determina o nuanta inchisa a dintilor. Poate aparea o alterare a gustului care dureaza cateva ore. Schimbarea culorii impune o micsorare a dozei. Nuanta inchisa a dintilor dispare repede prin spalare energica cu pasta de dinti

Compozitie:
Clorhexidin digluconat 10%, substante aromatice, apa demineralizata, alcool.

Actiune:
Este un produs cu o inalta activitate antimicrobiana. impiedica formarea tartrului si reduce procesele inflamatorii in gingivite si periodontite. De asemenea, impiedica formarea cariilor si elimina mirosul neplacut al gurii.

Administrare:
Prepararea solutiei de 10 ml pentru spalaturi bucale: Solutie de 0,1%: in recipientul de plastic din interiorul ambalajului se toarna 10 ml apa (pana la semn), in care se adauga 4 picaturi de solutie Plak Out din flaconul prevazut cu picator. Solutie 0,05%: in acelasi mod, prin adaugarea a 2 picaturi de Plak Out in 10 ml apa. Cantitatea spalaturilor bucale: 10 ml sau 20 ml apa de la robinet. Pentru folosirea a 20 ml solutie, se repeta prepararea solutiei de 10 ml. Durata spalaturilor bucale: Se recomanda 60 sau mai multe secunde. Timpul minim necesar este de 15 secunde.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z