Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Piroxicam, comprim.

Indicatii:
Poliartrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilopoietica, afectiuni musculo-scheletice acute, criza de guta.

Contraindicatii:
Ulcer gastro-duodenal activ sau ulcer recurent in antecedente, alergie la piroxicam, intoleranta la acidul acetilsalicilic si la alte antiinflamatorii nesteroidiene. Nu se administreaza in ultimul trimestru de sarcina si in perioada de alaptare. Nu se recomanda la copii. Nu se asociaza cu acid acetilsalicilic (scade nivelul plasmatic al piroxicamului, mareste riscul reactiilor adverse).

Precautii:
Prudenta in timpul sarcinii. Prudenta la batrani. Prudenta la bolnavii cu insuficienta cardiaca, ciroza hepatica, boli renale. Prudenta cand se administreaza in timpul tratamentului cu anticoagulante cumarinice (creste riscul la hemoragii) si cu litiu (mareste litemia, risc toxic marit).

Reactii adverse:
Uneori, iritatie a mucoasei digestive ? stomatita, anorexie, greata, neplacere epigastrica, dureri abdominale. Rareori, ulceratii si sangerari gastro-intestinale (mai ales pentru tratament prelungit cu doze mari). Rareori, flatulenta si constipatie, edeme maleolare (retentie hidrosalina), tulburari neuro-psihice (ameteli, cefalee, vertije, somnolenta sau insomie, nervozitate, depresie, confuzie), tulburari vizuale, prurit si eruptii cutanate (foarte rar, sindrom Lyell, Stevens-Johnson, reactii veziculo-buloase), cresterea creatinemiei si afectarea rinichiului, cresterea transaminazelor, anemie (foarte rar, anemie aplastica); trombocitopenie, leucopenie si eozinofilie, purpura, epistaxis.

Compozitie:
Comprimate ce contin 20 mg piroxicam si excipienti pentru comprimare la 200 mg (lactoza monohidrat 200 mesh, amidon de porumb, talc, stearat de magneziu, gelatina).

Actiune:
Antiinflamator nesteroidian cu proprietati antiinflamatorii analgezice si antipiretice atribuite inhibarii ciclooxigenazei; este un antireumatic eficace, cu efect durabil.

Administrare:
Oral, in bolile reumatice, 1 comprimat de 20 mg zilnic; in afectiunile musculo-scheletice acute 2 comprimate (40 mg) zilnic, primele 1-2 zile , apoi 1 comprimat (20 mg) pe zi timp de 1-2 saptamani; in criza de guta, 2 comprimate (40 mg) zilnic timp de 5 ? 7 zile.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z