Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Piritinol, draj.

Indicatii:
Tulburari de involutie psihica, in urma unor procese degenerative cerebrale; tulburari de circulatie si metabolism cerebral, procese vasculare senile si presenile cu stari confuzionale; encefalopatii etilice si intoxicatii; sechele posttraumatism craniocerebrale; sindrom neuroastenic; la copii cu astenie, intarzieri in dezvoltarea psihosomatica, tulburari de comportament, debilitate fizica, tratamentul intermitent al migrenelor. Piritinolul realizeaza uneori beneficii terapeutice in poliartrita reumatoida.

Contraindicatii:
Insuficienta hepatica, tulburari hematologice, lupus eritematos diseminat, miastenia grava, dermatozele severe, antecedentele de reactii adverse grave la penicilamina, stari de agitatie psihomotorie.

Precautii:
Pentru a evita aparitia insomniei, mai ales la copii, se impune administrarea ultimei doze la distanta de ora de culcare. Sarcina si alaptare: Se administreaza cu prudenta.

Reactii adverse:
Piritinolul este obisnuit bine suportat cand se foloseste pe perioade relativ scurte pentru efecte neurotrope. Dupa administrare indelungata pot aparea eruptii cutanate alergice, greata, voma, diaree, trombocitopenie, leucopenie, proteinurie, polimiozita, tulburari de tip miastenic. Rar pot aparea agitatie, iritabilitate, anxietate, tulburari de somn, care dispar dupa reducerea dozelor.

Compozitie:
1 drajeu contine 100 mg diclorhidrat de piritinol.

Actiune:
Agent neurodinamic care, printr-un mecanism de reglare metabolica la nivel neuronal, intensifica starea de veghe si amelioreaza epuizarea nervoasa a structurilor corticale si subcorticale, creste atentia si concentratia diminuate de oboseala.

Administrare:
Adulti: 300 mg (3 drajeuri)/zi, in 3 prize. Copii mari: 100-200 mg (1-2 drajeuri)/zi.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z