Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Piracetam 400, comprimate

Compozitie
Comprimate continand piracetam 400 mg. 
Fiole continand piracetam 1 g/5 ml.

Actiune terapeutica
Medicament nootrop, favorizeaza procesele mintale si protejeaza neuronii cerebrali fata de agresiuni.

Indicatii
Infarct cerebral constituit, sechele de accidente vasculare cerebrale, sindroame posttraumatice si dupa interventii chirurgicale craniene, stari de precoma si coma, involutie intelectuala la batrani, tulburari de comportament in epilepsie, sechele psihoafective ale encefalopatiilor, vertij, oboseala, vertije de origine centrala, tulburari neuropsihice ale alcoolismului cronic, sindrom de abstinenta la alcoolici, delirium tremens, intarziere psihica, tulburari de comportament si adaptare la copii.

Doze si  mod de administrare
Adulti: oral, cate 2 comprimate (800 mg) de 3 ori pe zi (in cure de 4-6 saptamani, sau mai mult, in afectiunile cronice). Copii: cate 1 comprimat de 3 ori pe zi.
Se injecteaza intramuscular sau intravenos, de obicei cate 1 fiola (1 g) de 3 ori pe zi, in cazurile grave 12 fiole pe zi.

Contraindicatii
Insuficienta renala severa, prudenta sau se evita in primul trimestru de sarcina, prudenta la epileptici si in insuficienta renala moderata (doze mai mici).

Reactii adverse
Ocazional fenomene minore de excitatie psihomotorie, insomnii, agresivitate, stimulare sexuala, este posibila favorizarea descarcarilor epileptogene, mai rar greata, voma, diaree, gastralgii.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z