Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Panadol extra, comprimate

Compozitie
Fiecare comprimat contine paracetamol 500 mg si cofeina 65 mg.

Actiune terapeutica
Panadol Extra contine o combinatie de doua substante active: paracetamol- analgezic (combate durerea) ii antipiretic (reduce febra)-si cofeina care asigura cresterea eficacitatii analgezice prin stimularea sistemului nervos central. Panadol Extra nu irita stomacul. Comprimate cu forma alungita, usor de inghitit.

Indicatii
Panadol Extra este recomandat ca analgezic mediu si antipiretic in tratamentul durerilor puternice si a starilor febrile: dureri de cap, migrene, dureri de spate, dureri de dinti, nevralgii, dureri reumatice si musculare, dureri menstruale. Panadol Extra amelioreaza disconfortul din raceli, gripe, calmeaza durerile si usturimile de gat si scade febra.

Doze si mod de administrare
Aduti: se recomanda 1-2 comprimate de 1-4 ori pe zi. Administrarea nu se repeta la un interval mai mic de 4 ore. Nu se vor administra mai mult de 8 comprimate (4 doze) in 24 de ore. Panadol Extra nu este recomandat copiilor sub varsta de 12 ani. Daca simptomele persista consultati medicul. A nu se depasi doza stabilita. in cazul depasirii dozei recomandate, consultati imediat medicul, chiar daca nu va simtiti rau.

Contraindicatii
A nu se administra concomitent cu alte produse care contin paracetamol. Daca sunteti alergic la paracetamol, nu luati Panadol Extra.

Masuri de precautie
In cazul unor afectiuni renale sau hepatice grave sau in cazul administrarii altor medicamente (metoclopramid, domperidon, colestiramina) consultati medicul inainte de a lua Panadol Extra. In cazul unui tratament cu anticoagulante, daca aveti nevoie sa luati zilnic un analgezic pe o perioada indelungata, puteti sa luati in mod ocazional paracetamol. Daca sunteti insarcinata, consultati medicul inainte de a lua Panadol Extra.

Reactii adverse
Efectele secundare ale paracetamolului sunt rare. Pot sa apara reactii alergice, de exemplu eruptii cutanate. Consumul excesiv de ceai sau cafea concomitent cu administrarea Panadolului Extra poate produce iritabilitate sau nervozitate. Consultati medicul in cazul oricaror efecte deosebite.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z