Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Napoton, draj.

Indicatii:
Stari de anxietate, tensiune psihica (si implicatii - insomnie, cefalee etc.), sindrom psihovegetativ, stari depresive cu agitatie, sindrom de abstinenta la alcoolici, tulburari de comportament la copii; medicatie pre- si postoperatorie; spasme reactive ale musculaturii striate (psiho-neurogene, miogene sau reumatice), stari spastice la copii (tetraplegie, atetoza dubla, boala Little).

Contraindicatii:
Stari comatoase, colaps, insuficienta pulmonara acuta, deprimare respiratorie, miastenie grava, alergie la clordiazepoxid si alte benzodiazepine.

Precautii:
Prudenta la debilitati, batrani, insuficienta renala si hepatica, insuficienta pulmonara cronica (doze mai mici). Sarcina si alaptare: Prudenta in timpul sarcinii si alaptarii. Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: Prudenta la soferi si la cei ce folosesc masini.

Reactii adverse:
in general minore: somnolenta, oboseala (mai ales la batrani), apatie, stare de agitatie, cefalee, ameteli, ataxie, hipotensiune ortostatica, greata, constipatie, mai rar diaree, impotenta sexuala, tulburari menstruale, polakiurie, eruptii cutanate; foarte rar disfunctie hepatica si discrazii sanguine. Oprirea brusca a tratamentului indelungat cu doze mai mari poate provoca un sindrom de abstinenta, uneori chiar convulsii.

Compozitie:
Un drajeu contine 10 mg clordiazepoxid.

Actiune:
Tranchilizant minor si miorelaxant din grupa benzodiazepinelor, cu efect relativ durabil.

Administrare:
Adulti: de obicei 1 drajeu (10 mg) de 2-3 ori/zi (la batrani 1/2 drajeu de 1-2 ori/zi); pentru indicatiile psihiatrice se poate creste la 6-12 drajeuri/zi. Copii: 1/2-2 drajeuri/zi.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z