Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Naposim, comprimate

metandrostenolonum

Indicatii:

Naposim isi gaseste o larga aplicatie in clinica medicala si chirurgicala in toate cazurile in care este necesara stimularea anabolismului protidic, cresterea masei si tonusului muscular, imbunatatirea troficitatii sistemului osos, recuperarea grabnica a fortelor bolnavului. Medicina generala: sindroame de deficit protidic, astenii, stari casectice de denutritie, stari de involutie caracteristice varstei, convalescenta, infectii acute si cronice, osteoporoza, sindroame hipercorticosuprarenale sau hipogonadice, tireotoxicoza, tratament prelungit cu cortizon, nefroza, insuficienta renala etc. Pediatrie: distrofii, convalescenta, imaturitate si prematuritate, intarziere in crestere, osteogeneza imperfecta. Chirurgie: perioada de consolidare a fracturilor, tratament pre- si postoperator la bolnavi cu stare generala precara, arsuri si escare.

Contraindicatii:

Tratamentul cu Naposim nu este indicat in cancer de prostata.
Precautii: Se utilizeaza la femei si copii numai cu indicatie medicala stricta si cu multa prudenta; atentie la bolnavii cu insuficienta cardiaca, hipotensiune arteriala, insuficienta renala, epilepsie. Folosirea la sportivi este interzisa (reactie pozitiva la testele de control antidopaj).

Reactii adverse:

In cazul tratamentelor prelungite, Naposim poate determina: la barbati: aparitia unor efecte androgene reduse; la femei: tulburari ale ciclului menstrual. Rarele cazuri de icter hepatotoxic semnalate impun efectuarea testelor de disproteinemie in cursul tratamentului cu Naposim. Doze de peste 50 mg pot determina stari de neliniste, uneori euforie, valuri de caldura. Toate aceste simptome dispar la diminuarea dozei.

Precautii

Sarcina si alaptare: Nu se recomanda in sarcina.
Interactiuni medicamentoase: Creste activitatea anticoagulantelor cumarinice, a hipoglicemiantelor, a fenilbutazonei. Fenobarbitalul scade actiunea metandienonei. Nu se asociaza cu deprimante ale sistemului nervos central.

Compozitie:

Fiecare comprimat contine 5 mg metandienona (metandrostenolon).

Actiune

Naposim este un steroid de sinteza cu actiune anabolizanta. Actiunea sa virilizanta este de 100-250 ori mai redusa decat cea a hormonului masculin. Paralel cu stimularea anabolismului protidic, Naposim determina un bilant pozitiv fosfo-calcic. Actiunile antiestrogene si de inhibitie gonadotropa hipofizara ale Naposim sunt mai reduse decat cele ale steroizilor anabolizanti inruditi.
Farmacocinetica: Naposim se absoarbe relativ bine din intestin, se metabolizeaza in ficat si se elimina prin urina.

Mod de administrare:

Adulti: doza de atac: in medie, 10-20 mg/zi; doza de intretinere: 5-10 mg/zi. Copii: 0-2 ani: 0,04 mg/kg corp/zi; 2-6 ani: 0,5 mg/kg corp/zi; 6-14 ani: 1 mg/kg corp/zi. In perioada de crestere, Naposim se administreaza: discontinuu: o data la 2-3 zile, sau zilnic timp de 4 saptamani si apoi 4-6 saptamani pauza.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z