Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Naphcon-a, solutie oftalmica

Compozitie
Naphcon-A (Nafazolina clorhidrat, Feniramina maleat) este o combinatie cuprinzand un decongestionant si un antihistaminic, preparata ca solutie sterila oftalmica de uz local. Fiecare ml contine: Substante active: Nafazolina clorhidrat 0,025%, Feniramina maleat 0,3%. Conservant: clorura de benzalconiu 0,01%. Substante inactive si apa purificata.

Actiune terapeutica
Naphcon-A combina efectele unui antihistaminic, feniramina maleat si ale unui decongestionant, nafazolina.

Indicatii
Pentru ameliorarea iritatiei oculare si/sau congestiei, sau pentru tratamentul afectiunilor oculare alergice sau inflamatorii.

Doze si mod de administrare
Una sau doua picaturi instilate in fiecare ochi la fiecare 3-4 ore sau mai putin frecvent, in functie de simptomatologie.
Forma de prezentare: flacoane de plastic de 15 ml, cu picurator.

Contraindicatii
Hipersensibilitate fata de oricare din componentele acestui preparat. Nu se va utiliza de catre pacientii cu glaucom cu unghi ingust. Atentie: Pacientii sub tratament cu inhibitori MAO pot dezvolta o criza severa de hipertensiune, la administrarea unui medicament simpatomimetic. Folosirea la copii poate produce deprimarea SNC, mergand pana la coma si scaderea marcata a temperaturii corpului.

Masuri de precautie
Numai pentru uz topic (local) - nu se injecteaza. Preparatul trebuie folosit cu prudenta la pacientii varstnici cu afectiuni cardiovasculare severe, incluzand aritmii cardiace; pacienti cu hipertensiune arteriala insuficient controlata; pacienti cu diabet, in special cei cu tendinta spre cetoacidoza diabetica. Pentru a preveni contaminarea picuratorului si a solutiei, trebuie avuta grija pentru ca picuratorul sa nu atinga pleoapele sau zonele invecinate.

Reactii adverse
Pot aparea urmatoarele reactii adverse: midriaza, cresterea presiunii intraoculare, efecte sistemice secundare absorbtiei (hipertensiune, tulburari de ritm cardiac, hiperglicemie).

Conditii de pastrare: A se pastra la temperatura camerei. Flaconul se tine bine inchis. A se feri de lumina si caldura excesiva.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z