Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Imovax mumps, suspensie injectabila

Compozitie
O doza de vaccin liofilizat contine:
Ingrediente active: Virus urlian viu atenuat (tulpina URABE AM9) 5 000( CCID 50.
Diluent: apa pentru injectie 0,5 ml.

Actiune terapeutica
Vaccin cu virus viu atenuat impotriva oreionului (tulpina URABE AM9, preparat pe culturi pe oua embrionate de gaina).

Indicatii
Prevenirea oreionului incepand cu varsta de 12 luni. Aceasta limita de varsta poate fi scazuta la 9 luni pentru copii care traiesc in comunitati.

Mod de administrare
Vaccinarea se va face printr-o singura injectie (o doza de vaccin) ce va fi administrata incepand cu varsta de 12 luni; copiilor vaccinati sub varsta de 1 an li se recomanda o a 2-a doza de vaccin 6 luni mai tarziu. Calea de administrare recomandata este intramuscular, dar se poate administra si subcutanat. Vaccinul liofilizat are aspectul unei pulberi; vaccinul reconstituit trebuie sa fie limpede si sa aiba culoarea cuprinsa intre galben pal si portocaliu. Subiectul vaccinat nu este contagios pentru anturajul sau. Vaccinul reconstituit trebuie utilizat imediat.

Contraindicatii
Imunodeficienta congenitala sau dobandita (include infectia cu HIV). La copii nascuti din mame HIV pozitive: datorita faptului ca anticorpii materni tip Ig G traverseaza placenta, statusul serologic al copilului nu poate fi apreciat (precizat) inainte de varsta de 9 10 luni (persistenta anticorpilor materni s-a intalnit pana la varsta de 14 luni), de aceea este necesar sa se astepte pana copilul devine seronegativ, determinare prin reactie Western Blot, cu folosirea eventuala a metodei de detectie a genomului viral inainte ca absenta infectiei HIV a copilului sa fie stabilita. Daca copilul nu este infectat se recomanda schema de vaccinare obisnuita. Daca copilul este infectat este neaparat necesar consultarea unei echipe de medici pediatri. Hipersensibilitate la proteinele de ou (reactie anafilactica dupa ingestia de oua). Injectie recenta cu imunoglobuline .

Precautii
Sarcina si alaptare: Sarcina reprezinta o contraindicatie. Totusi, vaccinarea antiurliana in timpul unei sarcini nedepistate nu justifica recomandarea de intrerupere a acesteia.

Reactii adverse
Posibil usoare reactii eritematoase la nivelul locului de administrare, uneori insotite de febra moderata si in cazuri rare de parotidita. Asemenea efecte secundare sunt cel mai adesea usoare, de scurta durata si pot surveni la 5 zile dupa vaccinare. Rare cazuri de maladii neurologice, asemenea meningitelor sau meningo-encefalitelor si surditate unilaterala au fost raportate. Meningitele pot aparea dupa 30 de zile de la vaccinare. Cateodata se poate izola un virus urlian din L.C.R. in cateva cazuri rare, o metoda bazata pe amplificarea virala si secventa nucleotidica a permis identificarea virusului vaccinal, tulpina URABE AM 9. Frecventa meningitelor nebacteriene este inferioara fata de cea a menigitelor dezvoltate de infectiile cu virus urlian salbatic (este mai mica de 1 la 100 000 de doze administrate). Vindecarea se realizeaza complet si fara sechele. Aparitia orhitei a fost foarte rar raportata.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z