Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Humex, sirop

Compozitie
Carbocisteina 5,00g
Excipienti: p-hidroxibenzoat de metil sodic, hidroxid de sodiu solutie oficinala, aroma caramel-punch*), acid citric monohidrat, solutie de zaharoza, apa purificata.
*) Compozitia aromei caramel-punch: limonen, acetil-metilcarbinol, propilenglicol, etilvanilina, vanilina.

Grupa farmacoterapeutica
Expectorante, mucolitice.

Indicatii terapeutice
Tratamentul tulburarilor secretiei bronsice, indeosebi in timpul afectiunilor bronhopulmonare acute: bronsita acuta, acutizari ale bronhopneumopatiilor cronice.

Contraindicatii
Antecedente de hipersensibilitate la carbocisteina sau la oricare dintre componentii produsului, indeosebi la p-hidroxibenzoat de metil sau la alte saruri de p-hidroxibenzoat.
Copii sub 15 ani.

Precautii
Se recomanda administrarea cu prudenta a Humex Expectorant sirop pentru adulti la pacientii cu ulcer gastric sau duodenal.
Nu se justifica asocierea unui mucolitic cu un antitusiv si/sau cu o substanta antisecretorie (cu actiune atropinica).
La pacienti cu diabet zaharat se va tine cont de continutul de 5g zahar dintr-o lingura de sirop.

Interactiuni
Nu se cunosc.

Sarcina si alaptarea
Studiile efectuate la animale nu au evidentiat efecte teratogene. Pana in prezent, in clinica nu a fost raportat nici un efect malformativ sau fetotoxic specific. Carbocisteina trebuie utilizata in timpul sarcinii numai daca este absolut necesar.
Nu exista informatii disponibile referitoare la trecerea carbocisteinei in laptele matern. Cu toate acestea, datorita toxicitatii sale scazute, in cazul unui tratament la mama cu acest medicament, riscul potential pentru sugar pare neglijabil, permitand alaptarea.
Humex Expectorant sirop pentru adulti nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Doza uzuala este de 750 mg carbocisteina (15 ml Humex Expectorant sirop pentru adulti - o lingura) administrate oral de 3 ori pe zi.

Reactii adverse
La doze mari se poate observa uneori aparitia de fenomene de intoleranta digestiva (epigastralgii, greata, diaree), caz in care se recomanda scaderea dozei.

Supradozaj
In caz de supradozaj pot sa apara epigastralgii, greata, diaree.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z