Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Festal, drajeuri

Compozitie
Fiecare drajeu contine: 6 000 FIP unitati lipaza pancreatica + 4500 FIP unitati amilaza pancreatica + 300 FIP unitati proteaze pancreatice - 192 mg, 50 mg hemicelulaza, 25 mg de bila de bou uscata purificata.

Actiune terapeutica
Festal contine enzime digestive intr-o forma concentrata. Drajeurile au un invelis care nu se dizolva inainte de a ajunge in intestinul subtire, astfel incat enzimele sunt protejate de actiunea distructiva a sucului gastric acid. Festal determina o digestie completa si rapida aalimentelor.


Indicatii

Tulburari digestive datorate deteriorarii functiei pancreatice.

Mod de administrare

Daca nu se indica altfel, se vor administra oral 2 -3 tablete la fiecare masa. Tabletele nu se vor sfarama, ci se vor inghiti cu putin lichid. Doza poate fi marita daca este necesar.


Contraindicatii

Hipersensibilitate la enzime pancreatice animale sau bila de bou. Afectiuni hepatice grave cu valori ridicate ale bilirubinei, ocluzia canalului biliar, empiem al vezicii biliare, ileus.

Precautii
Festalul nu se va administra in caz de pancreatita acuta sau in puseele de acutizare ale unei pancreatite cronice. In etapa urmatoare cand se reface dieta, Festalul se va administra numai la indicatia medicului.

Sarcina si alaptare

Festalul poate fi administrat in timpul sarcinii si alaptarii.

Reactii adverse
Pot aparea reactii de hipersensibilitate ca inrosirea pielii, lacrimare. Diaree, greata si dureri abdominale pot aparea in special la pacientii care iau doze foarte mari. Uneori iritatie perianala. Dozele foarte mari, care pot fi necesare in anumite afectiuni cum ar fi mucoviscidoza, pot provoca cresterea nivelului de acid uric.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z