Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Eficardin, sirop

Compozitie
Flacon cu 140 g sirop care contine 25,5% extract apos din fructe de maces, 11,5% fructe de paducel si 1,5% fructe de aronie in sirop simplu.

Actiune terapeutica
Fructele de maces (Cynosbati fructus) fiind bogate in vitaminele C, P si provitamina A au actiune: hipocolesterolemianta, hemostatica, tonica asupra vaselor sanguine, stimuleaza activitatea aparatului hematopoetic, maresc capacitatea fagocitara a leucocitelor, au efect colagog, coleretic. Fructele de aronia (Aronia melanocarpa) aduc un plus vitaminic (C, P, provitamina A), flavone, taninuri, saponozide, potenteaza actiunea fructelor de maces. Fructele de paducel (Crategus monogyna si oxyacanta) contin compusi flavonici, leucoantocianidine si derivati triterpenici cu efect cardiotonic, spasmolitic la nivelul coronarelor, antihipertensiv, sedativ.


Indicatii
Adjuvant in tratamentul insuficientei cardiace, anginei pectorale, hipertensiunii arteriale, aritmiilor si al tulburarilor neurovegetative. Carenta de vitamina C, diateze hemoragice, anemii, anorexii, ateroscleroza, ulcer gastric, colecistite, hepatite.

Mod de administrare

Adulti: 3 x 1 lingurita/zi.
Copii: 3 x 1/2 lingurita/zi (la indicatia medicului).


Precautii
Se va administra cu prudenta la pacientii cu diabet zaharat, cu deficit de G6PD, cu nefrolitiaza. Se va administra copiilor numai la indicatia medicului.
Conservare: Se va pastra la loc uscat, racoros, ferit de lumina. Se elibereaza fara prescriptie medicala (numai pentru adulti!)

Reactii adverse
Rar si in doze mari pot aparea bradicardie, hipotensiune, somnolenta, ameteli, cefalee.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z