Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Bactroban, unguent

Compozitie
Bactroban este un nou antibiotic topic cu spectru larg de actiune, utilizat in tratamentul infectiilor bacteriene cutanate. Formula sa cuprinde mupirocina 2% (G/G) inglobata intr-o baza alba, translucida, hidrosolubila, de polietilenglicol.

Actiune terapeutica

Introducere: Bactroban este un agent antibacterian topic, activ fata de microorganismele responsabile de majoritatea infectiilor cutanate, ex. Staphylococcus aureus, inclusiv tulpinile meticilino-rezistente, alti stafilococi si streptococi. De asemenea, este activ fata de germenii gram negativi, cum sunt Escherichia coli si Haemophilus influenzae.
Absorbtie si excretie: Bactroban penetreaza pielea umana intacta, dar rata absorbtiei sistemice pare sa fie joasa. Absorbit sistemic, Bactroban este rapid metabolizat la metabolitul sau inactiv, acidul monic, si este rapid excretat pe cale renala.


Indicatii
Infectii bacteriene cutanate, de ex. impetigo, foliculite si furunculoze.

Mod de administrare

Adulti si copii:Bactroban se aplica pe zona afectata de trei ori pe zi, timp de 10 zile. Zona respectiva poate fi acoperita cu un pansament.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la Bactroban sau alte unguente ce contin polietilenglicol.

Precautii
Aceasta formula de Bactroban nu este indicata pentru uz oftalmic sau intranazal. Cand Bactroban se aplica pe fata, trebuie evitat contactul cu ochii. Polietilenglicolul poate fi absorbit la nivelul plagilor deschise sau al pielii lezate si este excretat pe cale renala. Ca si in cazul altor unguente pe baza de polietilenglicol, Bactroban trebuie folosit cu prudenta in afectiuni renale moderate sau severe.
Folosirea in cursul sarcinii: Studii pe animale de laborator nu au evidentiat efecte teratogene. Totusi, nu exista date clare privind siguranta administrarii de Bactroban in cursul sarcinii.

Reactii adverse
Studiile clinice au relevat unele reactii adverse minore limitate la locul aplicarii, cum ar fi: senzatie de arsura, usturime si prurit.
< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z