Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Bactroban, ung. nazal

Indicatii
Eliminarea starii de purtator nazal de stafilococi, inclusiv Staphylococcus aureus meticilino-rezistent (MRSA).

Contraindicatii

Hipersensibilitate la oricare dintre constituentii Bactrobanului unguent nazal.

Precautii

Ca si in cazul celorlalte preparate topice, trebuie evitat contactul cu ochii. Sarcina si alaptare: Studii pe animale de laborator nu au evidentiat efecte teratogene.Totusi, nu exista date clare privind siguranta administrarii de Bactroban in cursul sarcinii. Nu exista studii pe subiecti umani sau animale de laborator privitoare la administrarea in cursul alaptarii.

Reactii adverse

Studiile clinice au relevat unele reactii adverse minore limitate la locul aplicarii, cum ar fi o senzatie tranzitorie de arsura.

Compozitie

Bactroban unguent nazal: mupirocina 2% G/G in parafina moale, alba continand un ester de glicerina. Bactroban este un agent antibacterian topic, activ fata de microorganismele responsabile de majoritatea infectiilor cutanate, ex. Staphylococcus aureus, inclusiv tulpinile meticilino-rezistente, alti stafilococi si streptococi. De asemenea, este activ fata de germenii gramnegativi, cum sunt Escherichia coli si Haemophilus influenzae.

Administrare

Adulti si copii: Bactroban unguent nazal trebuie aplicat in portiunea anterioara a narinelor, de 2-3 ori pe zi, astfel: o mica cantitate de unguent, de dimensiunea unui varf de chibrit, se depune pe pulpa degetului mic; unguentul se aplica in interiorul unei nari; se repeta aplicarea unguentului si in cealalta nara; se comprima ambele narine concomitent; acest lucru permite difuzarea unguentului in interiorul narinelor. La copiii mici si pacientii aflati in stare grava, pentru aplicarea unguentului se utilizeaza un mic tampon. Starea de purtator nazal dispare in mod normal intr-un interval de 5-7 zile de la inceputul tratamentului.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z