Cauta
Oferit de Sfatul Medicului

Actovegin, unguent

Indicatii
Ulcer varicos si alte ulceratii cu suprafata infectata. Pentru profilaxia si tratamentul escarelor de decubit. Pentru profilaxia si tratamentul reactiilor provocate prin iradiere. in general in tratamentul proceselor nesupurative.

Contraindicatii

Preparatul nu trebuie folosit in caz de alergie cunoscuta la componentele lui.

Precautii

in cazul in care dupa folosire nu se atinge rezultatul scontat, se va apela imediat la sfatul medicului. A se verifica data expirarii! A se pastra medicamentul departe de accesul copiilor!

Reactii adverse

in cazuri rare pacientii cu predispozitii alergice pot dezvolta reactii cutanate.

Compozitie

1 g contine: hemoderivat deproteinizat din sange de vitel corespunzand unei mase uscate de 2 mg, propil para-hiroxibenzoat 0,2 mg, metil para-hidroxibenzoat 1,6 mg intr-o baza neiritanta.

Actiune

Actovegin este un extract deproteinizat din sange de vitel. Acesta imbunatateste utilizarea oxigenului si creste aportul de substante nutritive in celula. Astfel, procesele insotite de cerintele energetice mari, ca de exemplu vindecarea plagilor, sunt intensificate.

Administrare

in ulceratii: Actovegin unguent 5% se aplica in strat subtire in finalul "tratamentului in trei etape", dupa Actovegin gel 20% si crema 5%. Pentru tratamentul si prevenirea escarelor de decubit: unguentul se maseaza pe zonele cutanate expuse riscului. Pentru prevenirea reactiilor dupa iradieri: unguentul este aplicat in strat subtire dupa radioterapie si in intervalul dintre iradieri.

< Inapoi la dictionar

Cauta un termen medical care incepe cu litera:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z