O mama singura poate muta muntii din loc

/ / Modificat: 2014-10-24
O mama singura poate muta muntii din loc

"In momentul in care un copil s-a nascut, s-a nascut si mama. Ea nu a existat inainte. Femeia existase,dar nu si mama. O mama este ceva absolut nou."
Rajneesh

Le vezi peste tot. Te incanta prezenta lor. Par precum niste bomboane frumos ambalate. Au un quelque chose care te atrage. Au o forta de care nici ele nu sunt constiente uneori. Sunt zeite si spartane in acelasi timp. Nu te poti abtine sa nu le vrei, sa nu le doresti, pentru ca au un mod special de a iubi, pot manifesta stari intense si profunde de compasiune de fiecare data cand este necesar, sunt spontane, sunt de fiecare data capabile sa se daruiasca total, intr-un mod intens si profund.
In aceasta viata, exista niste reguli, niste legi, pe care multi le urmeaza cu sfintenie. Sunt reguli invatate din tata-n fiu si din mama-n fiica, reguli de la care nu indraznim sa ne abatem.

Ne casatorim, facem copii si asteptam sa imbatranim. Nu conteaza daca suntem sau nu fericiti, insa nu ne putem abate de la ceea ce am fost invatati, ca deh, ce va zice lumea.

Traim vremuri in care regulile si le face fiecare, legi care sunt incalcate, iar numarul divorturilor creste din ce in ce mai mult, pentru ca lumea nu se mai regaseste, se indeparteaza tot mai mult de ei, alearga bezmetici catre "tara de nicaieri". Si uite asa, sunt tot mai multe mame care isi cresc copiii singure.

Consider ca aceste vremuri vor sa ne trezeasca, sa ne faca sa ne intoarcem catre noi. Uitam cat suntem de importanti, de valorosi si ca nicaieri nu e mai bine ca intoarcerea spre noi, in noi. Facem prea multe pentru ceilalti si uitam cine suntem, ce vrem, si care ne e scopul Aici.

Nu e deloc usor sa fii mama "singura", insa poti vedea partea frumoasa din toata aceasta situatie. Iar draga de ea, mama, nu e niciodata singura. Are alaturi bijuteria cea mai importanta din lume, copilul ei.

A fi mama singura poate fi si dificil, dar si sublim. Cand esti mama singura totul cade asupra ta, greul nu se mai imparte la 2, ci doar asupra ta. Acum, depinde de fiecare cum vede acest "greu". Desi esti vie, sunt momente cand ramai fara aer, esti coplesita de tot greul, dar pentru ca esti femeie, poti trece peste orice, gasesti mereu resurse care sa te remonteze. Una dintre acele resurse este chiar copilul tau.

In timp, am invatat ca in orice greu e si o parte usoara, si anume, ca sa poti trece peste toate obstacolele, e bine sa mergi cu pasii stiuti doar de tine, in ritmul tau si sa iei totul asa cum vine si sa fii recunoscator pentru tot ce ai, cat ai.

O mama singura poate muta muntii din loc, se poate lupta cu toti balaurii stiuti si nestiuti. Si asta, datorita iubirii incomensurabile pentru copiii ei. Iubire pe care nu o poate simti multa lume.

O mama, desi e "singura" este mereu sigura, ca singuratatea e doar o forma.

Si ca sa inchei intr-un ton vesel ii spuneam intr-o zi baietelului meu ca noi doi suntem cei mai buni prieteni. Doar ca el nu prea intelege cum sa fii si prieten cu mama ta, si mi-a spus: "tu nu esti prietena mea, tu esti parintii mei."


In fond, o mama singura asta este pentru copilul ei, parintii lui.

Articol preluat de pe blogul De'scris in cuvinte.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mama singura Mamica buna

Articole recomandate

Citeste si despre