Carmen Bruma: In materie de slabit nu exista minuni!

/ / Modificat: 2014-01-15
Carmen Bruma: In materie de slabit nu exista minuni!

Carmen Bruma este un exemplu de vointa pentru multe dintre femeile din Romania. Asa cum marturiseste in prima ei carte "Slim - Cum am slabit 30 de kilograme si nu le-am mai pus inapoi" a reusit performanta de a slabi foarte mult in perioada adolescentei.

Urmand o dieta echilibrata si un stil de viata sanatos si activ a ajuns astazi sa fie considerata una dintre cele mai frumoase romance. Este cunoscuta ca fiind una dintre promotoarele unui stil de viata sanatos, dispusa sa impartaseasca din cunostiintele ei despre alimentatie si altora, lucru pe care l-a si facut in urmatoarea ei carte "3S - Supla, sanatoasa, satula".

Incepand cu luna octombrie, Carmen Bruma este noua imagine CANAH, primul producator de ulei de canepa din Romania si singurul procesator integrat de seminte de canepa din Europa, care realizeaza sub acelasi acoperis toate produsele derivate din aceste seminte. Indragita prezentatoare TV foloseste cu regularitate si recomanda canepa drept unul dintre alimentele cele mai nutritive, datorita continutului ridicat de proteine, uleiului bogat in acizi grasi polinesaturati omega 6 si omega 3 si fibrelor insolubile.

Am intalnit-o la evenimentul de prezentare a produselor CANAH si am profitat de ocazie pentru a-i adresa cateva intrebari:

Copilul.ro: Pentru ca reprezentam una dintre cele mai importante comunitati de parinti si viitori parinti din Romania, comunitatea Copilul.ro, as vrea sa te intreb ce sfaturi alimentare le-ai da proaspetelor mamici pentru a reveni cat mai repede la silueta de dinainte de sarcina? 

Carmen Bruma: Cele mai importante sfaturi ar fi sa aiba rabdare si sa fie disciplinate pentru ca in timp rezultatele vor aparea. Un aspect important si de multe ori neglijat este controlul greutatii pe durata sarcinii. O femeie gravida trebuie sa manance suficient, dar nu excesiv

Copilul.ro:  Perioada sarcinii este una dificila din punct de vedere alimentar pentru o femeie. Care crezi ca sunt principiile alimentare dupa care ar trebui sa se ghideze o gravida?

Carmen Bruma: In primul rand ar trebui sa se informeze in legatura cu principalele vitamine si minerale de care organismul are nevoie in aceasta perioada, sa identifice sursele cele mai bune iar apoi sa le integreze in meniul zilnic. O femeie insarcinata trebuie sa puna accent pe acidul folic, fierul din surse animale, calciu, iod, omega3, proteinele complete

Copilul.ro: Ai devenit de curand imaginea CANAH, spune-ne care sunt beneficiile consumului de seminte de canepa si al uleiului de canepa?

Carmen Bruma: Canepa este unul dintre alimentele perfecte ale naturii, un super-aliment care poate ajuta la mentinerea sanatatii si a starii de bine. Semintele de canepa ofera un spectru larg de beneficii pentru sanatate, cele mai importante fiind: cresterea nivelului de energie, reglarea nivelului colesterolului, imbunatatirea circulatiei, intarirea sistemului imunitar si nervos, recuperarea rapida in cazul leziunilor, reducerea stresului, diminuarea simptomelor dermatitelor atopice si alergiilor. Uleiul de canepa este unul dintre cele mai potrivite uleiuri pentru consumul pe termen lung si contine raportul ideal de omega 3/omega 6 si anume 1:3

Copilul.ro: Cum se pot consuma aceste produse? 

Carmen Bruma: Semintele de canepa sunt unele dintre cele mai nutritive alimente de pe pamant si au fost o sursa traditionala de nutritie in multe tari in decursul a mii de ani. Ele pot fi consumate in moduri variate precum: salate de legume si fructe, musli,  produse de panificatie, retete de paste si orez, lapte de canepa. Semintele de canepa pot fi incadrate din punct de vedere biologic in categoria nucilor sau semintelor oleaginoase. Eu le folosesc in supe, salate, legume pasate, hummus, pasta de avocado etc

Copilul.ro: Pot fi consumate in perioada sarcinii?

Carmen Bruma: Sunt chiar indicate in timpul sarcinii datorita continutului bogat in omega 3, proportiei perfecte de omega 3/omega 6, fierului, calciului, proteinelor complete. Desi nu exista o doza zilnica recomandata de acizi grasi esentiali, multi experti recomanda un minimum de 3% de calorii din acizi grasi omega-6 si 1% din omega-3. Femeile insarcinate si cele care alapteaza ar trebui sa dubleze aceste doze. O lingura de ulei de canepa sau 2 linguri de seminte de canepa decorticate contin aproximativ 6.6 grame de omega-6 si 2.2 grame de omega-3 – exact doza necesara pentru o dieta de 2000 de calorii.

Copilul.ro: Dar in perioada alaptarii? Au vreo influenta asupra lactatiei?

Carmen Bruma: Datorita continutului bogat in elemente nutritive, semintele de canepa sunt un suport important atat in perioada sarcinii, cat si alaptarii. Consumul lor regulat a scazut incidenta de nasteri premature, a crescut greutatea copilului la nastere, lungimea la nastere si circumferinta capului, de asemenea a imbunatatit inteligenta bebelusilor de 18 luni.

Copilul.ro: Esti un exemplu de frumusete pentru multe dintre cititoarele noastre, spune-ne cum reusesti sa-ti mentii silueta, care este secretul tau?

Carmen Bruma: Multumesc. Toate secretele mele le-am dezvaluit deja in cele 2 carti pe care le-am lansat. In programul 3 S-Sanatoasa Supla Satula (carte plus dvd) am aratat cu exemple concrete cum poti sa slabesti si sa te mentii fara timp pierdut sau bani aruncati pe fereastra. El se gaseste inca si poate fi comandat online.

Copilul.ro: Da-mi un exemplu de un meniu zilnic al tau. Astazi, de exemplu, ce ai mancat?

Carmen Bruma: Postez o parte din mesele mele pe pagina mea de Facebook Carmen Bruma Oficial. Azi am mancat dimineata fructe: o banana, un kiwi si 2 smochine plus un ceai verde. La pranz: supa crema de rosii cu quinoa si seminte de canepa, gustare: un pumn de nuci macadamia, migdale, caju, nuci romanesti, cina: somon la gratar cu spanac

Copilul.ro: Poftesti la dulciuri? Care este dulcele tau preferat?

Carmen Bruma: Dulcele e slabiciunea mea pe care am ajuns sa o controlez, din fericire. Asta inseamna ca o data pe saptamana mananc dulciuri, iar preferatele mele sunt: tortul Krantz cu inghetata de nuca, amandinele, mascotele, tartele si inghetata cu caramel.

Copilul.ro: Avand in vedere ca stii cat de grea este lupta cu kilogramele in plus, care crezi ca este cel mai important sfat pe care ai putea sa il dai unei femei care vrea sa slabeasca?

Carmen Bruma: 1. Sa realizeze ca atunci cand ai probleme cu greutatea, toata viata va trebui sa respecti niste reguli. 2. In materie de slabit nu exista minuni!

Iti multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde intrebarilor si pentru sfaturile pretioase de care sunt sigura ca vor tine cont multe dintre membrele comunitatii Copilul.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Slabire Dieta Interviu copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre