Scrisoarea unui copil pentru tatal care l-a abandonat: "Te iert pentru ce am trait si nu am trait fara tine"

/ / Modificat: 2020-07-29
Scrisoarea unui copil pentru tatal care l-a abandonat:

Multi copii, din ce in ce mai multi, cresc fara prezenta si, mai grav, fara dragostea unui tata. Sunt situatii in care acest lucru se intampla independent de vointa omului care ar trebui sa fie un model pentru puiul de om pe care l-a conceput. Vrem, insa, sa vorbim despre acei tati care aleg sa fie absenti din viata copilului, care pleaca fara sa se uite in urma, ca si cum nici nu ar fi participat la crearea unei vieti noi.

Un copil care creste fara tata este iubit poate si mai mult de mama. Ea va incearca mereu sa compenseze lipsa unui barbat in familie, sa isi invete puiul tot ce nu va putea invata vreodata de la cel care a plecat. Si totusi nimic nu va putea vindeca de tot ranile lasate pe sufletul unui copil de sutele de intrebari pe care si le pune, de toate acele dati in care i se spune sau se gandeste singur ca tatal lui nu l-a iubit, ca nu vrea sa aiba nimic de a face cu el, ca nu l-a considerat destul de important pentru a ramane.

Un copil al carui tata a ales sa plece sufera mult mai mult decat unul caruia i-a murit parintele si, paradoxal, lucrurile nu devin mai simplu de inteles odata cu anii. Intrebari, indoieli, furie, invidie fata de alti copii care cresc cu ambii parinti si au parte de toata dragostea lor - toate acestea sapa adanc in sufletul copiilor privati de dragostea tatalui. In cele mai fericite cazuri, acesti copii invata din experienta lor trista si pe viitor vor avea grija sa fie parinti buni, care isi doresc ca propriii copii sa nu treaca vreodata prin ce au trecut ei. Insa asta nu sterge intrebarile fara raspuns si durerea de a fi fost un copil abandonat de cel care ar fi trebuit sa fie eroul copilariei sale.

Scrisoarea unui copil pentru tatal care l-a creat, dar nu l-a iubit

Ce i-ar spune un fiu sau o fiica parintelui care nu a vrut sa-i fie parinte:

O scrisoare este cel mai bun mod de a exprima toate sentimentele acelea pe care nu ti le-am putut spune in fata, pentru ca nu mi-ai dat ocazia. Vreau sa intelegi tot ce am simtit in acesti ani in care nu ai fost langa mine.

Nu vreau sa stiu daca ti-e dor de mine, daca te gandesti vreodata la mine, cum te numesti sau unde esti. Vreau doar sa iti spun ca ai fost un om rau, ca ar trebui sa iti fie rusine ca m-ai abandonat, ca ai plecat de langa mine fara un motiv anume. Dar vreau sa-ti spun si ca te iert.

Normal ca te iert pentru ca nu ai fost aici, pentru ca asta m-a facut mai puternic si independent. A durut, dar m-a ajutat sa invat sa depasesc dificultatile si, sincer, m-a ajutat sa invat sa nu am nevoie de tine vreodata.

Desigur ca multi m-au intrebat de tine si eu nu am putut decat sa le spun ca nu esti cu mine. In schimb, am avut pe altcineva care sa ma invete tot ce trebuia sa invat si tot ce tu nu ai vrut niciodata sa ma inveti.

Te iert pentru tot ce am trait si nu am trait in lipsa ta!

Nu iti face griji, nu mi-a vorbit nimeni rau despre tine vreodata! Nu poti vorbi de rau pe cineva care nu face parte din viata ta, care nu exista. Tot ce am trait in lipsa ta m-a invatat sa ma bucur de tot ceea ce am, sa nu ma predau si sa nu ma simt vreodata prost pentru ca nu faci parte din viata mea.

Te iert pentru toate acestea! Datorita faptului ca ai stat departe am gasit moduri mai bune de a face fata vietii, alte persoane care m-au invatat sa am incredere si sa fiu de incredere.

Mama a fost, este si va fi totul pentru mine pentru ca a luptat sa o scoatem mereu la capat, m-a invatat sa am putere in fata greutatilor si ca poti obtine orice iti propui, fara sa ai nevoie de o persoana care nu vrea sa iti fie alaturi. Nu a fugit niciodata de langa mine cand am avut nevoie de sprijin, a fost acolo in fiecare moment important al vietii mele, a strans amintiri si mi-a spus mereu cat este de mandra de mine, desi am mai facut si greseli. Am invatat si fara tine ce inseamna iubirea. Te iert ca nu ai fost omul potrivit pentru a fi langa mine; datorita acestui lucru sunt o persoana mai buna, stiu cine vreau sa fiu, ce merit si, culmea, cum ar trebui sa fie un tata pentru copiii lui.

Nu mi-a definit succesele, le-am obtinut prin forte proprii, fara sa fie nevoie sa iti demonstrez tie ceva. Doar mie trebuie sa imi demonstrez ce pot si cat valorez. Datorita absentei tale am invatat ca persoanele care au trecut prin viata mea au avut un rol important, fie ca au ramas, fie ca au plecat.

Faptul ca nu ai fost cu mine m-a invatat ca ura este un sentiment inutil. Tocmai de aceea am invatat sa iert. Sa TE iert!

Te iert, pentru ca am ajuns sa fiu o persoana fericita chiar si fara tine. Si, mai presus de toate, te iert pentru ca m-ai creat, dar nu m-ai iubit!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata Tata absent

Articole recomandate

Citeste si despre