Confesiunea unui tata: “Am incercat sa joc rolul mamei pentru o zi. Iata ce am descoperit!”

/ / Modificat: 2018-11-23
Confesiunea unui tata: “Am incercat sa joc rolul mamei pentru o zi. Iata ce am descoperit!”

Un tata din Australia a devenit celebru dupa ce a postat pe internet experienta pe care a trait-o intr-o zi in care a fost nevoit sa aiba grija singur de cei doi copii mici ai sai. Practic, i-a tinut locul sotiei sale pentru doar 24 de ore, insa la finalul unei zile epuizante a cedat: "Imi vreau inapoi rolul de tata!"

Orice mama stie cat de frustrant este ca munca sa de dimineata pana seara sa fie minimalizata, bagatelizata. Deoarece ca sa fii casnica nu inseamna ca stai toata ziua degeaba. Multi sunt cei care le invidiaza pe mamele care raman acasa in concediul de maternitate sa aiba grija de bebelusii lor.

Si multi, inclusiv femei care nu au trait inca experienta de mama, traiesc cu convingerea ca e foarte simplu ce au mamele de facut pentru ca, nu-i asa, au toata ziua la dispozitie. Ca nu e mare lucru sa alaptezi si sa schimbi copilul de doua, trei ori. Si de cate ori, ca mama, nu ti-ai zis in gand: Cat de mult mi-ar placea sa imi tii locul pentru o zi! Doar una singura, sa vezi si tu cum e!

Ei bine, un tata din Australia a experimentat pe propria-i piele cum e sa fii mama o zi intreaga. Dintr-o intamplare, nu ca si-ar fi dorit cu dinadins asta. Brad Kearns, in varsta de 27 de ani, tatal a doi copii, a fost nevoit intr-o zi sa se intoarca acasa de la serviciu intrucat sotia sa se imbolnavise si a fost nevoita sa se interneze in spital.

Aici a inceput “aventura” tanarului Brad, care s-a vazut nevoit sa faca fata tuturor provocarilor pe care le presupune o zi a unei mame casnice. Si si-a impartasit online aceasta experienta. Postarea sa a fost distribuita de zeci de mii de ori. Probabil de catre foarte multe mame care se simteau razbunate…

“Stii cand sotia ta spune mereu "As vrea sa fiu si eu tata", iar tu zici "Este acelasi lucru"? Ei bine, aseaza-te comod, ia-ti ceva de baut, poate si niste floricele de porumb, lasa orice faceai, pentru ca sunt pe punctul sa te duc intr-o calatorie care nu poate fi comparata decat cu o cursa cu un rollercoaster care te trece prin cascade de voma, caca si multe lacrimi”, a scris Brad Kearns pe pagina sa de Facebook.

„Totul a inceput ieri cand am fugit de la locul de munca. Pentru ca eu sunt un tata si tatii se odihnesc pentru mai mult de 40 de ore pe saptamana sub justificarea acceptata social ca «isi sprijina familia», in timp ce mama continua sa faca lucruri care par a fi atat de usor de facut”, spune Brad. "Am o criza de bila, trebuie sa plec urgent la spital", i-a scris Sarah, sotia sa. “Acesta este momentul in care am devenit mama”, continua Brad.

Iar aventura sa pare amuzanta pentru mamele care traiesc zi de zi aceasta experienta si ingrozitoare pentru tatii care si-au imaginat pana acum ca viata de femeie casnica este simpla si relaxanta.

Greul a inceput cand a incercat sa gateasca ceva pentru cei doi copii, de 2 ani (Knox) si de 6 saptamani (Finn) si a constatat ca are in casa doar cativa biscuiti, niste sos si o bucata de carne inghetata. In timp ce se gandea ce poate gati cu aceste ingrediente, unul dintre copii a inceput sa planga pentru ca voia ca tatal sau sa ii porneasca televizorul.

Pana sa inteleaga Brad ce isi doreste micutul, care nu vorbea inca bine la varsta lui, a inceput si cel mic sa planga. In aceasta agitatie, tatal a reusit sa prepare o portie de paste si sa il hraneasca cu greu pe copilul mai mare.

"Spre seara, rabdarea mea disparuse. Baiatul cel mare s-a cumintit abia atunci cand i-am permis sa-mi lipeasca abtibilduri pe picioarele mele paroase. Am facut asta ca macar sa stea linistit si sa nu il trezeasca pe Finn", povesteste Brad.

Experienta traumatizanta pentru tata nu s-a terminat odata cu venirea noptii. Dupa ce povesteste ca a reusit sa ii adoarma pe cei doi copii si a fost convins ca se va odihni si el pana dimineata, si-a dat seama ca n-are nicio sansa pentru un somn bun.

Baietelul cel mic s-a trezit de cateva ori pe parcusul noptii si de fiecare data tatal a fost nevoit sa se ridice, sa il ia in brate si sa il linisteasca. Astfel ca dimineata era atat de obosit incat recunoaste ca i-a permis lui Knox sa manance bomboane la micul dejun. Si tocmai atunci a auzit soneria de la intrare. Era soacra sa.

"Ati trait vreodata momente in care ati fost prins facand ceva ce nu trebuia? Daca da, atunci veti intelege cum m-am simtit atunci cand mi-am vazut soacra in pragul usii."

In dimineata aceea s-a recunoscut invins. Cand s-a uitat in oglinda si-a dat seama ca arata de parca n-ar fi dormit zile in sir, iar casa era cu susul in jos. Brad a recunoscut ca n-a reusit nici sa isi faca dus, nici sa se spele pe dinti, asta in vreme ce sotia sa reusea zi de zi sa faca si curat, sa aiba si grija de copii, sa gateasca si sa fie si frumoasa de fiecare data.

Nici macar o zi intreaga, doar 16 ore fusese “mama” pentru copiii sai si deja clacase. Atunci a inteles ca ceea ce face o femeie zi de zi pentru casa, pentru familie nu este deloc o munca usoara. Ba, din contra, este o munca pentru care mamele merita toata aprecierea din lume! Cati tati inteleg oare prin ce trece o mama in fiecare zi?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Tata Tata crestere copil Rolul de parinte Rolul de tata

Articole recomandate

Citeste si despre